luni, 11 august 2008

sa ne fie bine - cum sa stii ca vine metroul

Probabil si voi, ca si mine, v-ati saturat sa stati cu frica si nervi ca "nu mai vine metroul ala odaaata!" Din pacate, METROREX-ul nu s-a gandit sa puna countdown time-ere care sa indice timpul ramas pana la sosirea in statie a trenului (cum este in toate tarile civilizate). Asa ca noua nu ne ramane decat sa luam o margareta si sa ii rupem petalele: vine - nuvine; vine - nuvine; vine - nuvine si tot asa....SAU:

Primul indiciu este ceasul ce indica de cat timp a plecat ultimul metrou. Daca indica 1 - 2 minute, stati cat mai comod ca sa nu va doara shalele in asteptare (veti avea de stat)

Dupa ce trec 10 min de la ultimul tren, ceasul metrorex-ului se da de trei ori peste cap si ameteste ( probabil) - asa imi explic faptul ca indica "00:00". Acum suntem pe cont propriu. Ca sa avem notiunea timpului trecut ne putem ghida dupa numarul de calatori in statie si starea lor de nervozitate. Cu cat acestea cresc, cu atat creste si perioada trecuta de la ultima garnitura. (dar nu insemna ca metroul se apropie)

Majoritatea isi folosesc vazul pt a anticipa metroul venind - acesta este cel mai slab simtz in subteran - metroul e vizibil cu putine secunde de a intra in statie.

Ne mai putem ghida dupa auz - se aude un suierat subtil cu vreo 30 de secunde inaintea venirii.

Sau, cele mai bune aparate de ghicit, sunt fustele doamnelor! Metroul impinge aerul prin tunel si cu cat se apropie, acest curent creste. Incercati sa il simtiti pe piele, sau priviti falfaitul rochiilor si al fustelor. Am intalnit cazuri cand am stiut cu 1 min inainte ca "vine metroul ala".


Cred ca ar mai merge sa punem urechea pe sina, ca indienii, dar eu nu m-as risca. :)

Asteptare placuta si cat mai scurta!

1 comentarii:

Anonim spunea...

"timer-e". :-B