luni, 25 august 2008

sa ne fie bine - cum sa ne facem loc in aglomeratie

Problema e simpla: ne urcam in metrou, acesta e plin ochi de oameni, si noi nu putem sta decat pe un picior, cu un cot in burta si fara a ajunge la barele de sustinere. E clar ca orice corp, oricat de antrenat ar fi, nu rezista mai mult de o statie in pozitia asta.
Deci...la actiune!

Niciodata sa nu purtati rucsacii in spate (din respect pt calatori); tineti-i in mana. Pt a va face loc rotiti USOR ghiozdanul astfel incat sa atingeti (USOR) picioarele calatorilor. Acestia vor reactiona rapid la stimul si se vor retrage din calea pericolului. In felul asta va croiti drum sau va asigurati un perimetru tampon pt drumul istovitor cu metroul.

Atentie! nu rotiti si nu loviti tare (adica nu dati la gioale) pt ca riscati sa rupeti ciorapi lycra, sa va injure careva, sau sa primiti un sut in rucsac (si vi se vor sparge sticlele cu suc).

Metrou usor!

4 comentarii:

delia spunea...

dar pentru doamnele cu genti uriase n-ai sfaturi? sau pentru cele cu plasuta cu pachetel care contine mereu ceva ff rece sau umed?:)

Dreachiu'mpielitzat spunea...

Aici tin sa nu fiu deacord cu tine:
"Pt a va face loc rotiti USOR ghiozdanul astfel incat sa atingeti (USOR) picioarele calatorilor. Acestia vor reactiona rapid la stimul si se vor retrage din calea pericolului." Exemplu de asa NU!!!

NU trebuie sa rotiti ca sa atingeti usor pe cei din jur. Ci trebuie sa tineti obiectele personale cat mai aproape de corpul vostru fiindca nu veti putea niciodata aproxima suficient distantele. Tineti-le aproape de voi si miscati astfel incat(pe cat posibil sa NU atingeti persoanele din jur).
Incercati mereu daca aveti bagaje(voluminoase sau nu) cand si unde trebuie sa va miscati si ce trebuie sa faceti ca sa nu deranjati pe ceilalti.

Parerea mea ca aici se necesita putina raspundere din partea fiecaruia si un pic de buna credinta.

Astept comentarii...

Dedi spunea...

dreaqule, ai dreptate. in mod normal trebuie sa nu atingem pe nimeni cu nimic. dar acest sfat nu l-am dat ca pe unul bun ci ca un sfat "aproape bun".
nu indemn la nesimtire, dar cateodata gloata adormita, nesimtita, trebuie trezita cu o USOARA atingere. :) ...ca la oi. :) ii atingem cu o nuielusha pe blanitza (desi ne vine sa ii batem ca pe catari)

Anonim spunea...

Sfatul cu rucsacul e destul de bun:).
Eu port geanta(intr-o parte)& knd car prea multe carti si caiete in ea se km "umfla"xD.Asadar, cu ajutorul ei,reusesc sami creez un spatiu mai comod(nu foarte) dar mai acceptabil decat sa stau lipita de cineva sau sa fiu lovita din greseala:).