joi, 9 aprilie 2009

sfaturi bune - cum sa nu impingi in vagoane

Azi vreau sa vorbim despre ceva deloc delicat. Ba chiar din contra, e vorba de un gest de mare forta fizica (dar ca efort intelectual e la pamant): impingatorii in vagoane.

Scenariul e simplu: peron supraaglomerat, trenul vine dupa 12 minute. Toti oamenii isi doresc sa ajunga acasa cat mai repede si pentru asta se introduc ca sardinele in vagon. La un moment dat metroul se umple si teoretic asta ar cam fi tot - cei care n-au incaput il iau pe urmatorul.....dar nuuuu.....vine badaranul disperat si da cu coarnele. Impinge ca un taur, cu sacosa in mana, in calatori ca sa isi strecoare si el trupul. Mintea lui goala nu concepe sa mai astepte un metrou. El calca pe cadavre pt ca isi permite si impinge fara mila.

In plus, badarani nu sunt doar la usa, mai sunt si in interior - ei stau cu ditamai ghiozdanul in spinare, nesinchisiti, incurcand si enervand nefericitii de langa eil.....Ce ar merita ei? Dupa parerea mea ar merita sa le goleasca un hotz ghiozdanul. In felul asta data viitoare nu si-l vor mai tine in spate.

Ce e de facut:
- daca nu incapeti in tren, nu va impingeti - veti deranja pe altii si va va fi si voua rau
- daca ati pierdut primul metrou tineti minte unde se opresc usile trenului ca sa fiti primii la urmatorul
- ghiozdanele si rucsacii se tin mereu in mana sau intre picioare (in felul asta va si protejati bunurile din ele)

Drum larg!

7 comentarii:

bucurestiuldevis spunea...

Cineva povestea ca in Japonia exista oameni angajati sa impinga multimea in vagoanele de metrou. Nu stiu daca este o legenda sau nu.

In alta ordine de idei, cei cu rucsac in spate ar trebui sa invete ca este o regula care se aplica oriunde - in metrou si in orice mijloc de transport in comun, dar si la concerte...

Insa mi-e teama ca blogul asta nu este citit de cei care ar avea de invatat ceva de aici:-(

carla spunea...

da, si eu am auzit de treaba cu japonia :))

nu are importanta de cine e citit blogul, majoritatea lucrurilor scrise aici sunt de bun simt, tin de instinct, un mitocan poate sa citeasca, sa imparta in propozitii frazele si sa analizeze fiecare cuvant si tot n-o sa inceteze sa fie mitonca

Iordache Catalin spunea...

Eu am ramas uimit cand am vazut un filmulet, cum "japonezii erau impinsi pur si simplu in metrou". Greu de imaginat!
http://www.vacanta-calatorii.blogspot.com

delia spunea...

se pare ca toata lumea a fost atinsa de ce se intampla la japonezi. noi nu vrem sa fim japonezi sa fie clar!:)
@ catalin:interesant blogul vostru, se pot trimite sfaturi si povestioare de catre oricine?
@carla: multumim frumos, si eu sufar un pic ca nu publicul tinta citeste, ci cei de pe langa.

Iordache Catalin spunea...

@delia: Raspunsul este Nu insa daca doresti sa ni te alaturi esti bine venita!

einstein1984 spunea...

Eh, sunt destiu calatorii care odata urcati in metrou raman in usa (desi ei urca la Titan si coboara la unirii) iar in spatiul dintre usi e loc destul. Macar de I-ar duce "impingatorii " si in spatiul ala.

Bianqua spunea...

Problema nu este doar nesimtirea calatorilor ci nesimtirea metrorexului. Interval de 10 min intre trenuri la ore de varf insemana lipsa de respect elementar pentru oamenii care circula cu metroul si care platesc pentru asta. Aici ar trebui actionat in primul rand pentru ca daca oamenii nu ar fi inghesuiti ca animalele in vagoane nici nu s-ar mai impinge nimeni.