marți, 25 august 2009

Observate

Dar si patite. S-au cam strans povesti de povestit si lucruri de aratat din subteran. Ca s-a inchis pasajul Unirii 1-Unirii 2 o stiti cu totii, unii chiar injurati in fiecare zi, in drumul vostru inspre serviciu. Suntem curiosi daca printre voi se afla patiti care circula pe deasupra in fiecare dimineata si seara inspre cele 2 statii sus numite. Stim ca va e greu, de aceea va puteti defula aici.

-----------------------------------------------------------
Pana una alta, stiti si de inlocuirea scarii rulante, de la magazinul Unirii, fapt pentru care am injurat vreo 2 luni, de fiecare data cand aveam treaba prin preajma. Sigur, fapta e de laudat, numai mizeria si jegul adunat pe scari, intre scari, deasupra si inauntru ma facea sa ma intreb de ce nu se dau masti de gura si lichide antibacteriene, la intrarea in metrou. Trecand peste ce a fost, revenim la prezent. Ieri am gasit noua scara rulanta, frumoasa ca din basmele de povesti, curata si gata de maritis. Nu era in totalitate functionala, caci pe sensul de coborat inca se mai ungeau suruburile de catre baietii harnici de la Metrorex. Am reusit chiar sa fac niste instantanee cu scara noua, nu si cu baietii muncitori. Pe sensul de urcare puteti observa, desigur, cum NU se respecta regulile de circulatie si stationare.

Va rog sa mai observati luciul lateral al scarilor, bratele lor curate si gata de munca, atat de limpezi ca as fi putut sa ma machiez pe loc si sa ma si pensez. Sunt curioasa cat va dura curatenia si limpezimea lucrurilor. Dar sa ma rezum la fapte si nu ma ipoteze si sa ne bucuram cu totii, ca niste copii, de noua noastra scara rulanta demna de buricul capitalei.

Imi propun sa urmaresc cum evolueaza lucrurile si cu scarile rulante de la Universitate, iesire Batistei. Daca voi mai stiti de alte asemenea lucrari, bagati in comentariu.

11 comentarii:

Alice spunea...

Am vazut ca scarile de la Romana au fost gata in no time, ceea ce sincer m-a socat. Sunt curioasa ce vor mai nascoci baietii veseli de la metrou...:P

Anonim spunea...

Sa vedem in cat timp vor termina schimbarea scarilor la Grozavesti. Lucrarea a inceput in urma cu vreo 3 luni cel putin. Va anunt cand va fi gata.

Vlad spunea...

pasajul unirii este redeschis, cu 3 scari rulante, pe care insa nu mai incap doua persoane pe o treapta...

Doro spunea...

Şi eu am înjurat într-o veselie scara de la Unirii, mai bine zis lipsa ei.
De când e cea nouă însă, e un lucru fain de remarcat în conştiinţa mea: îmi pasă de ea. Am avut ceva stickere de lipit zilele trecute, am umplut pereţi jegoşi, coşuri de gunoi, stâlpi etc. Pe scara cea nouă n-am putut pune nimic, n-am fost în stare s-o stric.
Cum este deja mega-jegoasă, văd că sunt singura cu astfel de remuşcări.

Delia spunea...

wow, deja e mizerabila?? vad ca cireada de boi nu se poate stapani, e printre noi si tre s-o anihilam. sunt curioasa cat rezista scarile noi din pasajul Unirii. contrastul dinte lumina din pasaj si "lumina" de pe peroane este uriaasss, dar sigur se va gasi cineva sa intunece si pasajul.

Anonim spunea...

Au dat drumul si la noile scari de la Grozavesti. Sa vedem pentru cat timp vor arata asa bine.

x spunea...

Mai nou sunt mandra de Metrorex. Au invatat gramatica! Acum anunta corect statia Piata Uniri cu legayuta cu magistralele(nu magistrala) 1 si 3.

Iguane spunea...

Scara mea preferata pentru a le spune boilor de pe stanga, ca locul lor e pe partea dreapta, cu cei civilizati.

Anonim spunea...

Mi se pare mie sau noile scari rulante sunt prea inguste pentru 2 persoane umar langa umar ?
Am trecut acum aprox 1 luna prin "noul" pasaj Unirii 1 - Unirii 2, si parca erau mai inguste scarile rulante decat cele vechi.
La fel ca si la Stefan cel Mare ( statia de metrou care o frecventez zilnic - pe Floreasca muncesc), scarile rulante sunt mai inguste decat cele vechi.
Poate este un semn ca scarile rulante sa fie folosite de batranet si scarile normale de tineret pentru sport, alea alea.

Florin

dedi spunea...

florin..cam ai dreptate - nu mai incap 2 persoane pe scara. in felul asta mi-au inchis gura. n-am ce sa mai zic.....

dana spunea...

mie nu mi se pare ca metrorex A invatat gramatica, de vreme ce apare de 2 saptamani la tvul ala acelasi mesaj in care ne anunta ca DATORITA faptului ca nu a fost aprobat bugetul s-ar putea sa intre in greva