joi, 26 martie 2009

Gunoi nereciclat si nume noi pentru statiile de metrou

Stire preluata din metropotam.

Noua conducere de la Metrorex are chef innoiri de primvara. Sa vedem si cum.

Primul efort l-am sesizat cu ochii nostri, este vorba de cosurile de gunoi intru reciclare mai usoara. Cutiile arata bine, sunt civilizate insa am fost curiosi sa aflam daca intr-adevar gunoiul este separat si dus la reciclare. In timp ce ne puneam intrebari, apare si doamna de la curatenie care aduna tot gunoiul intr-o singura punga. Iata si dovada, cat se vede.

Dedi face spume, se apropie de ea si o intreaba daca se face colectarea gunoiului din cosuri tot selectiv. Doamna, bineintentionata de altfel, ridica din umeri si ne spune ca sunt angajati putini si nu se poate sa "se" colecteze separat gunoaiele (de parca trebuie cate un om pt fiecare tip de gunoi - erau 3 saci, care puteau fi luati separat, doar ca femeia lasa sacii in cosul de gunoi si scobea cu manutza prin fiecare dupa gunoaie si le punea pe toate la gramada in saculetzul ei). Hmm. Care ar fi concluzia aici? Nu stim, pentru ca am ramas masca. Deci e bine, dar nu prea...

Alt efort de apreciat ar fi redenumirea statiilor din vremea raposatului, mai exact urmatoarele denumiri: Semanatoarea, Armata Poporului, Industriilor, Timpuri Noi, Aparatorii Patriei, IMGB, Depoul IMGB, Laromet, Linia de Centura, Policolor.
Cine are idei sa si le trimita pe adresa de e-mail a metrorexului. Eu ii banuiesc ca vor denumiri de fauna, dupa ce au preferat vegetatia pentru bombardiere.
O sa le propunem si noi cateva nume dragute si va tinem la curent daca avem sorti de izbanda.

10 comentarii:

Anonim spunea...

pai de ce nume de fauna...fauna e la ei acolo in birouri!
este nevoie de nume reprezentative pentru zona, ca sa fie usor de retinut: sem-ciurel, armata poporului-lujerului, samd, ca nu mai am idei acum...:-)

Dedi spunea...

eu as face mai simplu:
lujer
armata
tineret
pac
aparatori
uniri
:)))

sarah0815 spunea...

Eu as accepta schimbari de nume cat mai decente, insa mi-as dori foarte mult sa lase numele de Timpuri Noi statiei cu pricina..pentru ca in zona inconjuratoare sunt insitutii de invatamant care sunt frecventate de multi tineri. Iar cu celelalte nume sunt intrutotul de acord cu Dedi.

Dedi spunea...

eu as pastra numele "timpuri noi" in amintirea trupei rock, care si-a luat numele de la uzina, respectiv statia Timpuri Noi. :) ...sa fie asa...un fel de mausoleu in cinstea lor. ;)

si acum, daca e sa vorbim serios, la timpuri noi se afla o biserica despre care se spune ca ar fi fost intemeiata de ciobanul Bucur. deci mi s-ar parea interesant ca statia sa se numeasca "Biserica Bucur" sau "Manastirea Radu Voda", care e peste strada.

Alice spunea...

Mie mi-ar place sa ramana aceleasi, pt ca asa ne-am obisnuit plus ca multa lume din afara Bucurestiului il frecventeaza mai des sau mai rar si le este si-asa destul de greu sa se orienteze. Ce daca sunt de pe vremea raposatului?1...Sa faca intai curat si sa se mentina, nu sa calce domnii "paznici" peste gunoi si sa-l dea subtil cu piciorul sub scaunele din vagoanele de metrou.

Dedi spunea...

ai si tu dreptate, dar stii cum e, in loc sa reconstruiesti, mai bine vopsesti. ;)

Anonim spunea...

Asta e ca si cu hotatarea Academiei de a folosi â in loc de î. Prea tarziu, inutil si deloc practic.
Cat despre gunoiul adunat selectiv, mi-e teama ca nici containerele alea mari de pe strada nu sunt stranse altfel decat ceea ce ai povestit.

Anonim spunea...

ei n-au decat sa le schimbe numele, populatia tot pe cele vechi le va stii.
Ca sa nu mai zic de confuzia care va fi creata.
Ca in cazul ron/rol

carla spunea...

mie mi se pare- fireste - o investitie proasta, stam sa schimb nume de statii cand sunt atatea alte chestiuni de rezolvat
dar dc tot le schimbam.. hai sa lasam sentimentalismul la o parte, cum sa se numeasca o statie biserica bucur pt ca e acolo.. biserica bucur?
statiile ar trebui sa poarte eventual numele celui mai important punct din zona respectiva. inteleg universitate, inteleg gara de nord, basarab, inteleg brancoveanu ca e ditamai bulevardul, inteleg si piata unirii, si eroii revolutiei
dar sa numeste o statie bis bucur ca e acolo o bisericuta frumoasa straveche e cam aberant
nu e catalog de turism
in felul asta am ajungesa denumim brancoveanu statia cu palmieri, piata romana muzeul literaturii romane care e pe o straduta alturata, aviatorilor trattoria verdi
oricum sunt o gramada de statii cu nume aberant dc tot se investeste in asta macar sa aiba vreo logica denumirea, nu care suna mai bine

dedi spunea...

Carla, prima biserica din Bucuresti (un fel de punct de inceput al orasului) nu mi se pare un lucru de neluat in seama. ar daca ne uitam la numele statiilor din capitale mai "evoluate" decat noi, spre care se zice ca aspiram, vom vedea ca nu majoritatea se numesc dupa "bisericutze" d'atea stravechi.

sunt de acord cu tine ca statiile au nume aberante si ma mai gandesc, de aseamnea, ca nu e o prioritatea in a le schimba numele. momentat facem doar haz. ;)