luni, 12 ianuarie 2009

Mic indreptar al celor interzise la metrou

Ne-am intors si l-am lasat pe BOU la cosmetica sa se mai intremeze si el saracul dupa atatia carnati si sorici. Il trimitem apoi la departamentul de PR ca sa fie pregatit pentru anul asta si apoi la gimnastica, ca sa topaie pe scarile rulante. Pe partea stanga!
Intre timp noi calatorim cu metroul ca-n branza, am inceput chiar sa ma cert cu doamne care stationeaza gresit, imping domnii cu servietele de pe partea stanga si poate prind curaj sa ma iau si de paza de metrou care ne ocupa locurile.
Ma gandeam ca ar fi cateva chestiuni de interzis in timpul unei calatorii in subteran:
- hainele groase: transpiratie, miros si incomoditate
- matreata: pentru cei mici de statura ca mine e o problema, plus ca m-am saturat sa vad in sus numai cefe si par sleioase si pline de matreata;
- tocurile: cred ca si barbatii ma vor sustine
- unghiile lungi: inestetice, dureroase la atingere si la franele bruste
- barbatii care miros a bautura
- paza de metrou care nu face NIMIC in caz de vreun incident, vezi furturi sau batai (am asistat la o bataie intre o fata si 4 hoti in care nicio paza n-a intervenit)
- mancarea de orice fel, incepand cu semintele, alunele, pufuletii si terminand cu fructele zemoase.
As mai avea eu cateva exemple dar mi-e sa nu intru in dizgratia minoritatilor.
Fir intins si scari ruante cat mai libere:)!

9 comentarii:

Anonim spunea...

aprob punctele privind hainele groase, mirosuri urate, inutilitatea pazei si mancatul in metrou (desi recunosc ca mi se mai intampla si mie - as fi dispus sa devin mai bun).

rulante largi si voua!

Delia spunea...

ma bucur sa aflu ca nu-s singura obsedata de aceste "nimicuri".

Cougar spunea...

cu speranţa că nu are să reziste, data viitoare ar trebui să pui mâna şi să intervii într-o altercaţie de genul ăleia.
e suficient să se ridice unul şi alţii au să-l urmeze. cam aşa se face.

Kates spunea...

sa nu generalizam...daca un agent de paza nu a intervenit o data nu inseamna ca paza e degeaba. fii sigura ca metroul ar arata mult mai rau fara paza. cat despre paza care NE ocupa locurile...cine spune ca sunt ale noastre?? imagineaza-ti cum ar fi sa stai 8 ore in picioare permanent!! e cel mai usor sa critici. e drept ca lucrurile nu stau asa cum ar trebui, dar nu va mai luati de toate nimicurile!!

Delia spunea...

aceste nimicuri, tocmai ele ne fac viata, unora, "putin" iritanta. cat despre paza am vazut cu ochii mei 2 incidente oribile in care o fata era batuta si jefuita de 4 hoti si un baiat nevinovat a fost lovit cu bata. nu exageram si in mod sigur nu inventam.
locurile sunt ale calatorilor iar paza ar trebui sa fie formata din agenti speciali si nu din muncitoare necalificate, pensionari pe caz de alcoolism sau baietasi de cartier. eu, una, nu ma simt deloc in siguranta cu ei langa mine.

Delia spunea...

@cougar: n-am intervenit de frica si recunosc. cat despre ceilalti, barbati in mod special, cu totii s-au dat jos sau la o parte si nimeni nu a intervenit sa salveze fata. paza....striga dupa ajutor:))).

Anonim spunea...

@kates - este un episod in Seinfeld cand lui George i se face mila de un paznic dintr-un magazin si ii da un scaun in care sa stea. Tipul adoarme si hotii jefuisc in tihna. :)))

sunt de acord cu tine ca e greu sa stai 8 ore in picioare, dar cred ca isi asuma asta cand se angajeaza. Cum ar fi ca bodyguarzii unui presedinte sa se mai aseze pe bordura din cand in cand? :)

hakuna_matata spunea...

Un bodyguard pensionat pe caz de alcoolism, cum spune Delia, m-a hartuit odata sa dau jos din spate rucsacul in timp ce stateam pe scaun, pe motiv ca ZGARAI scaunul de plastic/fibra de sticla al metroului cu fermoarul rucsacului.(?!?) I-am raspuns cu frumosul ca nu e cazul, ca nu are o baza stiintifica presupunerea lui, si dupa a treia insistenta i-am urlat un "du-te-n mortii ma-tii de bou!" de s-au speriat si cei 3 calatori din celalalt capat al vagonului. Daca schitza vreun gest eram deja in transa, il pocneam de nu se mai scula. Intr-un minut am devenit dintr-un om pasnic, nonviolent, un posibil criminal prin imprudenta.

Delia spunea...

colerica din mine te intelege perfect. de asta prefer sa ma gandesc de 10 ori inainte sa deschid gura, cine stie in ce se poate transforma totul.