vineri, 3 octombrie 2008

Bucuresteni, ni se pregateste ceva!

Ca sa nu o mai lungim...ne-am luat inima in dinti si vom incerca sa facem o campanie de educare a calatorilor in privinta utilizarii scarilor rulante. Avem, desigur, nevoie de ajutorul vostru. Avem nevoie de un "slogan" pentru campanie si ne-am gandit sa il alegem impreuna. Vom face un poll unde veti vota sloganul care va place mai mult.
Ideea campaniei este sa afisam pe la metrou (vom vedea pe unde gasim loc, sprijin si bani) niste stick-ere "educative". Daca ne iese proiectul, va veti distra de minune cu campania noastra. :)
Pana atunci, va invitam la vot si la impartasit informatii despre scarile rulante din statiile voastre.




17 comentarii:

Radu T spunea...

Dupa parerea mea pe scara rulanta nu poti sta decat ca boul. Scara e facuta sa traga boul in sus sau ma rog sa-l mane la vale. Mai corect s-ar putea spune NU STA CA BOUL PE STANGA! Dintre optiunile de vot cea mai buna o gasesc p'aia cu "NU stationa pe stanga!" pt. ca e cu NU si asta sare in ochitori. Scara figurata nu prea iese in evidenta. Ar merge desenata o simpla scara facuta din linie. Oricum tare, sper sa iasCa ceva.

Dedi spunea...

ai dreptate cu nu sta ca boul pe stanga. m-am prins si eu dar prea tarziu, acum nu mai pot modifica pt deja s-a votat. :(

Delia spunea...

si eu as merge pe ideea de negatie, inca nu ne-am hotarat de aceea am zis sa facem un brainstormig si sa implicam si pe cei carora le adresam acest blog. cautam si sponsori. any idea?:)) to be continued....

Unknown spunea...

Sunt de accord cu Radu. NU STA CA BOUL PE STANGA! Vrei sa stai, TRAGE PE DREAPTA!

Miron Marius-Ionut spunea...

Misto boul din imagine, cam feminin da tare desenat.Mergea o scara tot din linie, da e buna si asta verde, scara ecologica :)

Frumoasa initiativa voastra, si sper sa se concretizeze si in materie de sponsori-eu ofer toate salariile sefilor de la noi de la firma , pe o perioada nedeterminata ca sponsorizare :))

Dedi spunea...

marius, maultuzmim pt sponsorizare. ma duc sa cumpar vreo doua garnituri de metrou cu banii lor..sau poate una dar de firma buna. hehe

Miron Marius-Ionut spunea...

idee: banuiesc ca vreti sa puneti afishe, stickere sau altceva pt atentionarea "boilor" care stationeaza pe scari.Eu zic sa vb cu cei de la metrorex, ca pe scarile rulante, pe contratreapta sa aveti un sablon cu desenul de mai sus si sa dati pur si simplu cu spray de grafitti sa ramana imprimat acolo(ati vazut ce se intampla cu afisele-se ciordesc de "binevoitori").Cred ca baietzii care mazgalesc garniturile de metrou ar fi incantati sa isi mai exerseze mana putin cu noile semnale pentru scarile rulante.Oricum sponsorizare nu prea stiu de unde, dar ramane sa vedem daca compact, libertatea ca au bani vor face ceva in privinta asta .

Anonim spunea...

Salut Dedi, nu te supara pe mine dar ideea cu "Bou" e un pic fumata de astia de la top gear, cu campania lor Bizon. Daca tot ati facut poll, hai sa facem si un concurs cu schite, caricaturi, grafica care sa aiba mesajul asta. Ca vad ca lume este sa comenteze si cu sigurantza va fi sa le si deseneze.
Stencilu e monocolor, parca as vedea ceva mai colorat, ideea cu stickerul e f buna, stiu eu unde se pot face la un pret bun.

Anonim spunea...

Eu as vota,(e prea tarziu?) pt mesajul clasic:
"Stationati pe partea dreapta"din mai multe motive:

1.E deja implementat, nu cred ca are sens sa vii cu altul.
2.la londra scrie "Stand on the right" (150 de ani de civilizatie a metroului) adica .... e o recomandare nu o jignire(stai ca boul.... poate e vaca si se simte jignita).
3.trebuie sa fie ceva politicos, ca nu este o obligatie, nu e lege, nu te amendeaza nimeni, e ceva de bun simt.
4.daca cineva imi interzice ceva, fac de-al dracului, deci cred ca pica si NU. Si nici nu e corect sa interzici, NU e prea dur, pana la urma e libertatea de miscare o unor oameni, care daca sunt mai "bou" trebuie doar educati.
5."Stationati pe partea dreapta" e explicit, "Stai pe dreapta" e impunere cu forza,nu imi place, e agresiva iar "Stationeaza pe dreapta" dreapta cui? pe piciorul drept, suna a regula de circulatie, stationeaza pe dreapta numai intre orele 08-20 :-)
se mai poate adauga un mesaj la poll, cel clasic?

P.S. nu imi place ideea , dar boul e funny, nu imi dau seama la ce ora arata bucurestenii asa ,dar parca vad din ce in ce mai multi

Delia spunea...

Dane, e o idee buna cu concursul. Hai sa-l facem si oficial. Incercam azi sa ii dam drumul. Cat despre slogan....inca nu-i tarziu, ramane sa mai vedem rezultatele, plus argumentele tale plus ajutorul de la Asociatia ta. Unde-s mai multi putetea creste. Metrou Intins:)).

Delia spunea...

ma rog, PUTEREA:))

Anonim spunea...

interesanta chestie :) doar ca ... nu prea suna bine sloganurile. in fine, voi stiti :) si o intrebare: de unde stickere fratilor? cine vi le face? de cand ma chinui sa imi fac si eu si nu stiu de unde. chiar as vrea sa imi raspunda cineva prin comentariu tot aici. a, si o sugestie de slogan, chiar daca voi deja le aveti "expuse": bou sa fii, pe scari sa stai! tu stai? :D

Kates spunea...

intr-adevar, ar trebui ceva politicos, pentru ca nimanui nu-i face placere sa fie numit bou... in plus, exista si oameni neinformati si nici ei nu merita un asemenea apelativ... si ma gandeam ca n-ar fi rau daca ati putea sa puneti langa indemnul asta in romana si unul in engleza, pana la urma exista si straini in romania. eu, daca nu as fi din romania, m-as simti foarte dezorientata in metroul bucurestean, pentru ca nu exista centre de informatii pt turisti si pun pariu ca nici casierele nu stiu o boaba de engleza...am vazut la cele de la cfr si presupun ca nici cele de la metrorex nu se abat de la regula... bafta multa cu noua campanie!! chiar merita!

Delia spunea...

Ideea cu boul ne place si noua insa chiar nu putem sa o inseram in campanie desi ar fi ff amuzant. ne-am tot gandit si razgandit si probabil ca metrorex si firmele care detin spatille publicitare nu vor aproba acest slogan in vecii vecilor. asa ca, inca mai lucram la slogan, de asta am apelat si la voi, sa facem un tease, asa cum fac campaniile adevarate:)).cat despre stikere, ne va ajuta cineva, un personaj pe care-l vom prezenta zilele acestea.dc ne iese cu stikerele, dam de stire si-n targ:).
cat despre expati sau turisti, asta e deja o alta mancare de peste, nu vrem sa incurcam lucrurile si poate fi idee de o alta campanie. deocmadata ne concentram sa educam "publicul" roman si mergator cu metroul care, dupa 30 de ani de la "lansare", nu i-a invatat regulile de baza.multumim de feed-back, posta redactiei ramane deschisa.

Anonim spunea...

Foarte tare ideea cu sloganu',eu unu m-am gandit la ceva de genu:'Fi civilizat,stai pe dreapta!' faza cu boul e funny,dar persoanele in varsta cu siguranta or sa creada ca e mana 'golanilor' de mazgalesc garduri,vagoane si altele. Succes in continuare si multa bafta in gasirea de 'finante'!

Delia spunea...

@cojo, ai anticipat un pic postul de azi legat de ideea cu Boul si feed-back-ul pe care l-ar avea printre sponsori dar si printre cei mai in varsta. adevarul e ca tre sa ne gandim bine inainte s-o facem. multumim de reactie.

Anonim spunea...

Placerea e de partea mea :D