marți, 17 noiembrie 2009

Greva si metroul

Suntem cu ochii pe greva si noi, desi nu ne-am facut simtita prezenta de ceva timp. Avem imagini de la prima greva de avertisment de la inceputul lunii cand credeam ca totul va fi o gluma si le vom posta impreuna cu imagini din trafic. Suntem curiosi cum v-ati descurcat astazi fara metrou? Cati dintre voi depindeti de metrou si cati ati injurat sindicalistii METROREX?
Primele reactii le avem de la niste prieteni care ne zic ca :
- intre Titan si Dristor am facut o ora
- intre Titan si Tineretului am stat in trafic 2 ore
- ca sa ajung de la Dristor in Pipera am stat 2 ore in trafic, schimband masina, autobuz si tramvai
- tramvaiul 16, de la Sf Gheorghe pana la Pipera a fost peste limita maxima a decentei

Asteptam si alte reactii si marturii din trafic, eu ma voi aventura la orele pranzului pentru a relata despre un drum cu troleul 70 pe distanta Costin Giorgian- Kogalniceanu, drum care ar trebuie sa dureze cam 30 minute in mod normal si 20 minute cu metroul.

Bine am revenit in conditii de greva!

joi, 15 octombrie 2009

Harta NON-STOP-urilor din Bucuresti

Asta e un post care n-are legatura cu metroulgreu, dar are legatura cu iesirile de la metrou.
Adica? Pai, de cate ori ati ramas fara tigari, bere, prezervative, apa, paie si bataie la 12 noaptea? Ati stiut un magazin non stop sau ati balmajit dupa lumina prin cartier? Cel mai la indemana sunt gurile de metrou care gazduiesc de obicei cate o ghereta fara oprire, dar daca stati prin cartiere fara metrou? Ce faceti?

Acum e mai simplu - am pus de o harta a NON-STOP-urilor din Bucuresti. Am nevoie de ajutorul vostru cu gherete pe care le stiti. Comentati aici sau pe: Uichendist.ro unde este gazduita harta si scrieti adrese utile tutuLor. Le voi adauga pe harta si astfel toata lumea va iesi noaptea din foame non-stop.

marți, 25 august 2009

Observate

Dar si patite. S-au cam strans povesti de povestit si lucruri de aratat din subteran. Ca s-a inchis pasajul Unirii 1-Unirii 2 o stiti cu totii, unii chiar injurati in fiecare zi, in drumul vostru inspre serviciu. Suntem curiosi daca printre voi se afla patiti care circula pe deasupra in fiecare dimineata si seara inspre cele 2 statii sus numite. Stim ca va e greu, de aceea va puteti defula aici.

-----------------------------------------------------------
Pana una alta, stiti si de inlocuirea scarii rulante, de la magazinul Unirii, fapt pentru care am injurat vreo 2 luni, de fiecare data cand aveam treaba prin preajma. Sigur, fapta e de laudat, numai mizeria si jegul adunat pe scari, intre scari, deasupra si inauntru ma facea sa ma intreb de ce nu se dau masti de gura si lichide antibacteriene, la intrarea in metrou. Trecand peste ce a fost, revenim la prezent. Ieri am gasit noua scara rulanta, frumoasa ca din basmele de povesti, curata si gata de maritis. Nu era in totalitate functionala, caci pe sensul de coborat inca se mai ungeau suruburile de catre baietii harnici de la Metrorex. Am reusit chiar sa fac niste instantanee cu scara noua, nu si cu baietii muncitori. Pe sensul de urcare puteti observa, desigur, cum NU se respecta regulile de circulatie si stationare.

Va rog sa mai observati luciul lateral al scarilor, bratele lor curate si gata de munca, atat de limpezi ca as fi putut sa ma machiez pe loc si sa ma si pensez. Sunt curioasa cat va dura curatenia si limpezimea lucrurilor. Dar sa ma rezum la fapte si nu ma ipoteze si sa ne bucuram cu totii, ca niste copii, de noua noastra scara rulanta demna de buricul capitalei.

Imi propun sa urmaresc cum evolueaza lucrurile si cu scarile rulante de la Universitate, iesire Batistei. Daca voi mai stiti de alte asemenea lucrari, bagati in comentariu.

luni, 27 iulie 2009

Revenire fortata

De imprejurari. Dar sa o iau cu inceputul.
Nu, n-am murit, ne-am cam lenevit si obosit de la atatea nunti. O alta explicatie pentru faptul ca am disparut o vreme poate fi ca Dedi este de 3 luni fan declarat activ al bicicletei, deci lipseste din subteran de tot atatea luni. Insa eu am ramas fidela metroului cu boi care ma insoteste pe cararile carierei, ale prieteniei si ale ascunzisului de caldura. Am facut un an de cand s-a nascut pornirea noastra impotriva boilor si nici pe asta n-am consemnat-o. Pe de alta parte am avaut parte de cateva saptamani linistite la metrou fara incidente, vaci, boi sau mizerii umane. Lin, calm, la ore diferite si cu oameni misto.
Pana azi dimineata. Cand lucrurile au reintrat in normalul nervilor. Cand metroul meu care face maxim 20 minute pe ruta Costin Giorgian- Izvor a facut 45 de minute pe ceas. Tic-Tac facea creierul meu dar si fetele oamenilor din fata mea.
Opririle dese intre statii lungi de 5 minute minumum, stationarile aiurea si pe ganduri, buluceala intr-un tren gol si aerist, m-au obligat sa ma aricesc si sa ma impinga spre un alt proiect al nostru. Cu poze si povesti din pamant.


Si un mic sondaj: De ce credeti ca se opresc bombardierele intre statii si stationeaza pe putin 3 minute?

a) ca sa faca conductorii pipi?
b) ca sa verifice "rotile"?
c) ca sa ne enerveze pe noi, calatorii constiinciosi?
d) ca sa agate pe centura?

luni, 15 iunie 2009

Hai sa ne intalnim joi, 18 iunie

Pentru toti cei care s-au declarat apti de o intalnire cu metroulgreu, anuntam ziua de joi ca prilej de bauta in cinstea boului dar si a boilor din subteran. In pp va fi dupa ora 18.00 insa revenim cu detalii si locatie. Pe cine contam?

vineri, 5 iunie 2009

Intalnire MetroulGreu

Vrem sa ne cunoastem prietenii din subteran, sa ii cunoastem pe cei care sufera alaturi de noi si care ne sustin cauza zilnic, prin exemplul lor de bun simt.
Asa ca ne-am gandit sa facem o iesire in care barfim despre metrou si despre acolitii lui:).
Credeti ca saptamana viitoare ar fi o ocazie buna de intalnire?
Asteptam propuneri de locuri si de zi.

eu prima: Verde Cafe, in gradina, la racoare.

Cum e cu campania?

Boul nostru e inca pe ecranele Zoom TV, ce-i drept doar o singura data pe ora, insa e acolo. Am primit semnale din subteran cum ca e vizibil, ca e deja un personaj, ca lumea e interesata, ca sa il continuam. Unii chiar ne-au marturist ca simt ca s-a mai decongestionat traficul, ca lumea nu mai blocheaza scara rulanta, ca miroase un pic a bun simt. O fi din cauza sau datorita noua? Nu credem asta, insa ne bucuram ca undeva am trezit cateva semne de intrebare.

La fix o luna de zile de la demararea campaniei, sunt un pic dezamagita ca nu am primit niciun e-mail/mesaj/poveste/ pe adresa metroulgreu@gmail.com, de la calatorii rutinati. Ne intrebam si acum daca am gresit undeva, daca nu am fost destul de clari si daca mesajul a fost construit pentru publicul tinta, nu doar pentru prietenii si simpatizantii nostri (ca tot vin alegerile duminica). Marturisim ca lipsa unui adevarat feed-back ne-a opintit o vreme.

Blogul nu va intra in vacanta, la fel cum nici campania nu se va opri aici. Incercam sa rebranduim blogul si sa venim cu alte idei care ne-ar putea fac eviata mai usoara.

Ne-am gandit sa facem chiar un format de emisiune scurt despre regulile de bun simt la metrou, insa oare vom avea rating? putem chiar sa sa scriem o carte, dar apoi, cine o sa o cumpere? navestistii?

Aventura metrouluigreu continua, in curand, cu viata de la metrou, pana atunci, cautati BOUL, el va va calauzi.

marți, 5 mai 2009

EDUCA ANIMALUL DIN TINE!


A inceput campania de educare a calatorilor cu metroul pe ZOOM, adica ecranele de la metrou. Zilnic vor rula pe ecrane caricaturi facute de noi.
Cei de la ZOOM au facut si un concurs pe tema asta: educa si tu animalul din tine! trimite poze sau povesti cu "asa nu" sau "asa da" la metroulgreu@gmail.com si poti castiga diverse lucruri oferite de ZOOM.

mai jos sunt caricaturile din campanie:
  • GUNOIUL:

  • COBORAREA

  • MUZICA
  • SOMNUL
  • SCARILE RULANTE

marți, 21 aprilie 2009

Cantare pascala

Sper ca v-ati tras sufletul dupa drob, oua, cozonaci si pascute si ca v-ati revenit in fire si ca mergeti in continuare cu metroul. Nu de alta, dar se pare ca e o idee buna sa ramai pe pozitia de calator cu metroul, ati vazut doar ce s-a intamplat aseara pe drumurile tarii aglomerate.
Saptamana trecuta am ratat un experiment la metrou facut de Alexandru Tomescu, cel mai tare violonist al nostru si singurul de fapt care canta pe un Stradvarius.
Omul, imbracat modest si cu sapca in cap, a cantat pe peron la Victoriei, pret de jumate de ora, timp in care a strans 328 ron. Geniala manifestare care demonstreaza ca nu suntem empatici doar cu cersetorii si batranii homelesi, ci si cu talente ascunse.
Textul integral mai jos.

Alexandru Tomescu, singurul muzician din Romania care canta pe o vioara Stradivarius, a realizat la sfarsitul saptamanii trecute un experiment inedit. Imbracat cu haine modeste, artistul a coborat in statia de metrou din Piata Victoriei si timp de o jumatate de ora a interpretat cateva dintre cele mai complexe piese clasice, create pentru vioara. Efectul muzicii de calitate asupra bucurestenilor care se aflau la o ora cu trafic de varf in statia de metrou a fost neasteptat. Zeci de oameni s-au oprit din drum, cu riscul de a intarzia la serviciu, doar pentru a asculta cateva acorduri din "recitalul" lui Tomescu si pentru a pune o bancnota in cutia asezata in fata interpretului. Muzicianul a strans de la calatori peste trei milioane de lei vechi, in cele treizeci de minute ale ineditului concert.

Experimentul in care a fost implicat violonistul roman a demonstrat ca publicul roman poate fi sensibilizat chiar si cu manifestari artistice considerate mai greu digerabile. Un demers similiar a avut loc, in urma cu doi ani, si intr-o statie de metrou din Washington. Celebrul violonist Joshua Bell a cantat 45 de minute, dar foarte putini trecatori si-au aratat generozitatea, artistul primind doar 32 de dolari.
Fragmente din recitalul sustinut de Alexandru Tomescu vor putea fi urmarite in aceasta seara incepand cu ora 18,50 pe TVR Cultural. De asemenea, reportajul video poate fi vizionat pe www.romanialibera.ro.

vineri, 10 aprilie 2009

metroulgreu la radio france international

Am dat un interviu scurt la RFI. Daca sunteti curiosi sa il auziti dati click aici:


...ca deobicei mi se zice Grigoriu, nu Grigoroiu. hahahah! :)

joi, 9 aprilie 2009

sfaturi bune - cum sa nu impingi in vagoane

Azi vreau sa vorbim despre ceva deloc delicat. Ba chiar din contra, e vorba de un gest de mare forta fizica (dar ca efort intelectual e la pamant): impingatorii in vagoane.

Scenariul e simplu: peron supraaglomerat, trenul vine dupa 12 minute. Toti oamenii isi doresc sa ajunga acasa cat mai repede si pentru asta se introduc ca sardinele in vagon. La un moment dat metroul se umple si teoretic asta ar cam fi tot - cei care n-au incaput il iau pe urmatorul.....dar nuuuu.....vine badaranul disperat si da cu coarnele. Impinge ca un taur, cu sacosa in mana, in calatori ca sa isi strecoare si el trupul. Mintea lui goala nu concepe sa mai astepte un metrou. El calca pe cadavre pt ca isi permite si impinge fara mila.

In plus, badarani nu sunt doar la usa, mai sunt si in interior - ei stau cu ditamai ghiozdanul in spinare, nesinchisiti, incurcand si enervand nefericitii de langa eil.....Ce ar merita ei? Dupa parerea mea ar merita sa le goleasca un hotz ghiozdanul. In felul asta data viitoare nu si-l vor mai tine in spate.

Ce e de facut:
- daca nu incapeti in tren, nu va impingeti - veti deranja pe altii si va va fi si voua rau
- daca ati pierdut primul metrou tineti minte unde se opresc usile trenului ca sa fiti primii la urmatorul
- ghiozdanele si rucsacii se tin mereu in mana sau intre picioare (in felul asta va si protejati bunurile din ele)

Drum larg!

joi, 26 martie 2009

Gunoi nereciclat si nume noi pentru statiile de metrou

Stire preluata din metropotam.

Noua conducere de la Metrorex are chef innoiri de primvara. Sa vedem si cum.

Primul efort l-am sesizat cu ochii nostri, este vorba de cosurile de gunoi intru reciclare mai usoara. Cutiile arata bine, sunt civilizate insa am fost curiosi sa aflam daca intr-adevar gunoiul este separat si dus la reciclare. In timp ce ne puneam intrebari, apare si doamna de la curatenie care aduna tot gunoiul intr-o singura punga. Iata si dovada, cat se vede.

Dedi face spume, se apropie de ea si o intreaba daca se face colectarea gunoiului din cosuri tot selectiv. Doamna, bineintentionata de altfel, ridica din umeri si ne spune ca sunt angajati putini si nu se poate sa "se" colecteze separat gunoaiele (de parca trebuie cate un om pt fiecare tip de gunoi - erau 3 saci, care puteau fi luati separat, doar ca femeia lasa sacii in cosul de gunoi si scobea cu manutza prin fiecare dupa gunoaie si le punea pe toate la gramada in saculetzul ei). Hmm. Care ar fi concluzia aici? Nu stim, pentru ca am ramas masca. Deci e bine, dar nu prea...

Alt efort de apreciat ar fi redenumirea statiilor din vremea raposatului, mai exact urmatoarele denumiri: Semanatoarea, Armata Poporului, Industriilor, Timpuri Noi, Aparatorii Patriei, IMGB, Depoul IMGB, Laromet, Linia de Centura, Policolor.
Cine are idei sa si le trimita pe adresa de e-mail a metrorexului. Eu ii banuiesc ca vor denumiri de fauna, dupa ce au preferat vegetatia pentru bombardiere.
O sa le propunem si noi cateva nume dragute si va tinem la curent daca avem sorti de izbanda.

marți, 10 martie 2009

Cum era sa raman fara dinti pe scara rulanta

Cred ca asa-mi trebuie daca sunt clontoasa si fitoasa cu lumea care incurca circulatia pe scarile rulante de la metrou. Am avut tupeul sa atrag atentia unui cuplu manelist care stationa neregulamentar, pe partea stanga, incurcandu-mi drumul grabit spre casa. Si mare mi-a fost norocul sa am picioare rapide si sa urc cate 2 trepe odata, ca de nu, m-ar fi "atins" pumnul domnului ofensat si azi nu mai eram cu toti dintii si toti zulufii.
In urma mea s-au auzit urmatoare:

baga-mi-as p.....in capul tau de c......; cine te crezi iodioatooo?? unde p.....mea fugi? stai ca te prind in p.....mea de vaca ordinara; cum ai tupeul sa imi zici mie unde p....mea sa stau????? vacooooo!

luni, 9 martie 2009

sfaturi bune - cum sa nu scuipi pe jos la metrou

Imi cer scuze pentru cei mai slabi de ficat ca abordez un astfel de subiect, dar trebuie sa luam boul de coarne si sa-l bagam cu nasul in scuipatul lui pentru a-l invata sa nu isi mai expuna pe peroane si trotuare toate mizeriile.
Vedem cu totii zilnic elemente sociale care scuipa ce au ei mai de pretz in gura pe unde le vine. Eu ma intreb ce fac daca ii trece pipi, se opresc la stalp la unirii si se usureaza? Nu semana oare scuipatul cu oricare alta nevoie biologica? Ba da: e o dejectie, e scarbos, contine multe bacterii, bacili, microorganisme si boli. Nu suntem sub nici o forma obligati sa asistam la mizeriile lor.

Repet: imi cer scuze pentru subiectul scarbos - dar realitatea e si mai scarboasa.

Am incercat sa intreb scuipatorii de ce fac asta. Mi s-a raspuns cel mai des "ca nu pot suporta in gura expectoratia". Inclin sa fiu de accord cu ei, dar exista batiste, servetele iginenice in care se poate slobozi infectia.

Alt raspuns a fost "ca scuipatul e bio-degradabil, nu e ca un plastic aruncat pe jos". Aici nu am ce sa mai comentez. Va las pe voi sa va cruciti de siretenia nesimtitului care isi asunde proasta crestere sub pretexte bio.

Si cel mai slab raspuns a fost: "pai ce era sa fac??". Ei bine, iata cateva solutii:

- scuipa in servetel sau in batista
- daca n-ai nici una nici alta rupe un coltzisor de ziar si scuipa in el
- daca n-ai nici asta inceraca sa scuipi la cosul de gunoi (cam greu si nu prea practic)
- daca nimic din astea nu te multumeste, mergi cu o galeata la tine ca sa scuipi 10 l de "materie" pe zi, nesimtitule!

Drum uscat!

miercuri, 4 martie 2009

metroulgreu la matinal la RRA.

Noua ne place Radio Romania Actualitati, iar ei ne plac pe noi. Am mai dat un interviu la RRA pentru rubrica de "cultura urbana" de la matinal. A iesit un material bun si relevant pentru ce insemana metroul greu. Bagati urechea! Multumim lui kukubow si lui Valentin Panduru.

PT A ASCULTA, CLICK PE LINK:
http://matinalradioromania.wordpress.com/2009/03/04/civilizatia-subterana-de-la-metrou/

miercuri, 25 februarie 2009

topul la metrou

In preajma marilor premii ale cinematografiei avem si noi premiile noastre. S-a incheiat votul lucrurilor care va scot din minti la metrou.
Asadar marele premiu goes to:
1.Nesimtirea - cu 65% din voturile voastre. Asta reflecta, in opinia mea, faptul ca suntem suparati pe noi, intre noi. Nu putem pune degetul pe ceva clar, ne deranjeaza nesimtirea in general , nu doar la metrou. Eu vad in asta un lucru bun. Inteleg ca incepem sa ne "simtim" si sa-i vedem din ce in ce mai clar pe cei ce nu dau doi bani pe omul de langa ei.
Ca sa le dam o palma nesimtitilor, cred ca ar trebui ca noi sa fim foarte simtiti. In felul asta vor ramane in offside, se vor speria si se vor "simti"....poate

locul doi goes to:
2.Muzica pe speaker la telefoane - cu 57%. Dati-mi idei cu ce le putem face oamenilor astia, ca eu nu stiu. Sunt multi, sunt nesimtiti, sunt violenti si cu creier ca un mileu...rarit, gaurit si subtire.

tot pe podium:
3.Cei care scuipa si arunca hartii pe jos - cu 52%. Eu am patit o chestie cand eram copil. Am desfacut un set de baterii in metrou si pt ca nu exista un cos de gunoi in tren, am aruncat plasticul in spatele scaunelor, pe "pervazul" dintre scaun si geam. O femeie m-a vazut, a luat plasticul si mi l-a indesat cu scarba in ghiozdan. Am inmarmurit de rusine! Chiar si acum ma apuca tremuratul. Mi-a dat cea mai violenta lectie. Poate ar trebui sa facem la fel cu boii care se cred la Glina si arunca pe unde le vine.
Mai am o idee: cand il vad pe vreunul ca scuipa, sa ii iau mizeria de jos, sa ii zic ca i-a cazut ceva din gura si sa i-l dau inapoi.

Ultimii clasati:
- cititorii de ziare sportive - cu 4%. Pe mine unul ma enerveaza pt ca nu am la ce trage cu ochiul in ziarele lor. :)
- metroul in general - tot cu 4%. Ma bucur ca a iesit asa. Lumea nu detesta metroul, ci pe calatorii nesimtiti. Asta am vrut sa (imi) demonstrez. Metroul ar trebui pretzuit si folosit la maxim.

Ozzy buna!

luni, 16 februarie 2009

metrorex isi da singur la gioale

Nu v-am povestit ce s-a intamplat la Radio Romania Actualitati. Am intrat in direct cu cineva de la Metrorex cu care ne doream de mult timp sa vorbim. N-am vorbit noi, dar a vorbit moderatoarea emisiunii cu oficialul. Printe altele am retinut ca metrorex este foarte multumit (asta in urma unor inteviuri facute de RRA) de faptul ca majoritatea calatorilor cunosc regulile de calatorie cu metroul si cu scarile rulante. (??????? asta au inteles ei, probabil cei de la metrorex merg cu masina). Si s-au laudat ca ei expun regulile de calatorie peste tot.

Buuun....ia sa vedem ce expune metrorexul ca reguli pt. deja celebrele scari rulante. Rezultatele sunt cel putin interesante. ;)

dupa cum vedeti pasii galbeni de pe trepte s-au sters demuult.


au ramas bucati de stick-ere pe care scrie "NU STATIONATI PE PARTEA DREPTA".


In partea de foarte sus a scarilor apare acest semn. Eu inteleg ca ma sfatuiesc sa tin copii de mana pe partea stanga. Deci, acest logo se contrazice cu stick-erul galben.

si in sfarsit am gasit "reguli ce trebuie respectate la utilizarea scarilor rulante". Un text de vreo 2-3 minute in care nu scrie nimic de fluidizarea traficului pe scari prin lasarea partii stangi libere. Deci iar s-au contrazis....
In cazul asta, ce credeti? Are rost campania noastra sau nu?

sa ne votati?

Ne-am inscris boul la competitie la roblog fest. Daca va place blogul nostru si credeti ca ar fi bine sa castige ceva apreciere (n-avem idee ce premii se dau) votati aici:

VOTEZI la roblogfest 2009

vineri, 6 februarie 2009

Astazi la Radio Romania Actualitati

La ora 17.10 vom intra in direct la RRA, unde vom povesti despre planurile comune ale metrouluigreu si ale Asociatiei pentru Dezvoltare Urbana, adica Dan, Dorin si Mirela, fara de care nu ne-am fi mobilizat atat de rapid si bine. Le multumim si blogosferic.
Tineti-ne pumnii sa vorbim corect si coerent!
Metrou usor telespectatorilor nostri.

joi, 5 februarie 2009

Metroul greu la radio gold FM si EVZ

Dupa articolul din Evenimentul Zilei in care se descrie frumos campania pe care ne dorim sa o facem, am fost sunati de cei de la Gold FM. Daca sunteti curiosi ce am debitat pe post, plecati urechea la filmuletz.



later edit: iar femeia din umbra multumeste mult pentru ajutor: Oanei (EVZ), Alexandrei (Compact), Ralucai Moianu si lui Iohan (Gold Fm), Malinei (Zoom TV) si METROREX, pe care-l asteptam cu vesti bune in zilele urmatoare.

luni, 26 ianuarie 2009

Drept la replica si nu reinventarea rotii

Acest post este dedicat celor care au trimis scrisori pe adresa ziarului Compact, referindu-se la obiectul metrouluigreu. Le multumim pentru atentie insa ne simtim obligati sa ne explicam, ca nu ne doare mana la scris.


Nu suntem desteptii pamantului, cu atat mai putin ai subteranului, nu reinventam roata, nu vrem sa schimbam magistralele sau chiar conducerea Metrorex. Ba chiar suntem inculti, necizelati, cu studii abandonate unii, cu pasiuni dezlanate, altii. Insa la capitolul civilizare si gura mare, stam bine. Recunosc cu mana pe inima ca mancam cu gura inchisa, spunem sarumana si multumesc si nu ne inghesuim ca vitele la metrou.
Si nu, nu avem nimic cu metroul, il iubim chiar si suntem fani declarati pentru ca ne duce cumintel la serviciile noastre, de unde ne luam painea si cele trebuincioase. Ca mai avem ceva de comentat cu paznicii, conductorii, doamnele de la case, eh...nu suntem perfecti, dar nici ei.
Scopul acestui exercitiu blogosferic este sa indemnam la civilizare si responsabiltate. La grija celui de langa tine. La confortul nostru psihic de fiecare dimineata, zi si seara. La buna credinta.

NU DORIM SA SCHIMBAM METROUL CI COMPORTAMENTUL OAMENILOR DIN EL.

Daca am instigat vreodata la violenta si injurii, ne cerem scuze. Insa nu ne cerem scuze pentru ca am atras atentia asupra unor lucruri pe care fiecare dintre noi le-am observat, intr-un mod placut si delicat. O sa ne continuam misiunea in acelasi mod, insa cu rezultate palpabile, speram noi.

Drum bun si civilizat!

marți, 20 ianuarie 2009

sa ne fie bine - cum sa arunci gunoiul la cos

Cat de satui suntem de mizeria de la metrou si de pe strazi? De cate ori sa mai auzim "si ce daca arunc si eu o hartie pe jos....toata lumea arunca" sau "nu sunt cosuri de gunoi, deci dau pe jos"?
Ei bine, de acum nu mai are nimeni nici o scuza; iata sfaturi:


Dupa epuizarea calatoriilor de pe o cartela, acesta se pastreaza pana la iesirea din metrou (vedea-v-as in Paris) si NU SE ARUNCA PE JOS.
Cutiile de Cola si ambalajele de mancare NU SE ARUNCA PE JOS. Nici cojile de portocale, nici scuipatii, nici semintele si nici batistele igienice.
Sa aveti mereu intrebarea asta in minte: LA MINE ACASA, CE AS FACE CU GUNOIUL ?


Daca se intampla totusi sa nu gasiti cosuri de gunoi prin preajma (sa nu uitam ca in garniturile de metrou nu exista locuri pentru resturi) tineti lucrurile pe care doriti sa le aruncati in mana sau in buzunare pana la primul cos. Nu este o rusine sa mergi buzunarele pline de hartii si pachete de tigari, dar este o magarie sa arunci pe unde iti vine.

Drum curat!

Buticul dorintelor subterane

In timp ce Dedi aseaza pe caprarii toate sursele voastre de nervi subterani si viseaza la noi solutii grafice, eu sunt preocupata de shopping. Normal la varsta mea ati spune voi, cei cu preocupari intelectuale. Insa pun pariu ca nu toti cei care ati ridicat din spranceana, ati observat cel mai cool magazin de criza din subteran. Nu, nu e Mac-ul de la UNIRII, nici chioscurile de la gurile de metrou, nici masina de facut popcorn de la DRISTOR.
Este buticul din coltul pasajului Unirii 1-Unirii 2 cu vanzare la geamlac de: sticsuri, pufuleti, ciocolata, sucuri, sosete, chiloti, sutiene si prezervative. Trebuie precizat ca de vreo cateva luni imi fac curaj sa cumpar ceva de acolo. Ceva ma retine si nu e puhoiul din spatele meu.
Ce poate fi mai linistitor decat sa gasesti in drumul tau blestemat cu metroul cam tot ce ti-ar putea satisface dorintele si nevoile tale primare?
Ti-ai uitat cumva pachetelul cu mancare pe masa din bucatarie? Nu-i bai, gasesti la butic niste saleuri si-un desert si-ai mai mutat o masa.
E timpul pentru o schimbare in garderoba ta intima dar n-ai timpo sa ajungi la mall? Stai linistit, in fata ta se afla zeci de modele de lenjerie intima, nu trebuie decat sa te opresti, sa verifici marfa ridicand-o spre vazul tuturor iar achizitia ta e sigura si rapida.
M-am intrebat cine si-ar cumpara sutiene si chiloti cu dantela in drum spre serviciu? Ei bine doamnelor si domnilor, exista cumparatori chiar si la 8 dimineata si pot sa spun cu mana pe inima ca mereu e coada. Or fi mai ieftini? Mai buni? Mai calzi?
Daca veti povesti despre alte "centre comerciale" din subteran, stiti unde sa le narati.

vineri, 16 ianuarie 2009

Ce va enerveaza in timpul calatoriei cu metroul?

Daca m-ar intreba cineva care ar fi primele 3 lucruri care ma enerveaza in timp ce merg cu metroul as spune raspicat:
1. galagia
2. galagia
3. galagia

Daca m-as mai gandi as spune altfel:
1. galagia
2. nesimtirea
3. aglomeratia

Insa zgomotul provocat de cei care vorbesc tare sau chiar urla ma scoate din sarite. As putea sa trec peste mizerie, impunsaturi sau calcaturi in picioare daca ar fi liniste. Daca toata lumea ar respecta regula conversatiilor pe un ton moderat, chiar in soapta. Discutiile in gura mare sunt pentru mine crima iar vorbitul tare simultan cu plescaitul micului dejun peste calatori este cireasa de pe tort care m-ar impinge sa fac ceva necugetat.
Solutii n-am, in afara de mustrarea peste tonul lor sau privirile ucigase.
Pe voi ce va enerveaza cel mai tare in metrou?
Raspunsurile voastre vor fi colectionate intr-un top al nesimtirii la metrou.

luni, 12 ianuarie 2009

Mic indreptar al celor interzise la metrou

Ne-am intors si l-am lasat pe BOU la cosmetica sa se mai intremeze si el saracul dupa atatia carnati si sorici. Il trimitem apoi la departamentul de PR ca sa fie pregatit pentru anul asta si apoi la gimnastica, ca sa topaie pe scarile rulante. Pe partea stanga!
Intre timp noi calatorim cu metroul ca-n branza, am inceput chiar sa ma cert cu doamne care stationeaza gresit, imping domnii cu servietele de pe partea stanga si poate prind curaj sa ma iau si de paza de metrou care ne ocupa locurile.
Ma gandeam ca ar fi cateva chestiuni de interzis in timpul unei calatorii in subteran:
- hainele groase: transpiratie, miros si incomoditate
- matreata: pentru cei mici de statura ca mine e o problema, plus ca m-am saturat sa vad in sus numai cefe si par sleioase si pline de matreata;
- tocurile: cred ca si barbatii ma vor sustine
- unghiile lungi: inestetice, dureroase la atingere si la franele bruste
- barbatii care miros a bautura
- paza de metrou care nu face NIMIC in caz de vreun incident, vezi furturi sau batai (am asistat la o bataie intre o fata si 4 hoti in care nicio paza n-a intervenit)
- mancarea de orice fel, incepand cu semintele, alunele, pufuletii si terminand cu fructele zemoase.
As mai avea eu cateva exemple dar mi-e sa nu intru in dizgratia minoritatilor.
Fir intins si scari ruante cat mai libere:)!