vineri, 5 iunie 2009

Cum e cu campania?

Boul nostru e inca pe ecranele Zoom TV, ce-i drept doar o singura data pe ora, insa e acolo. Am primit semnale din subteran cum ca e vizibil, ca e deja un personaj, ca lumea e interesata, ca sa il continuam. Unii chiar ne-au marturist ca simt ca s-a mai decongestionat traficul, ca lumea nu mai blocheaza scara rulanta, ca miroase un pic a bun simt. O fi din cauza sau datorita noua? Nu credem asta, insa ne bucuram ca undeva am trezit cateva semne de intrebare.

La fix o luna de zile de la demararea campaniei, sunt un pic dezamagita ca nu am primit niciun e-mail/mesaj/poveste/ pe adresa metroulgreu@gmail.com, de la calatorii rutinati. Ne intrebam si acum daca am gresit undeva, daca nu am fost destul de clari si daca mesajul a fost construit pentru publicul tinta, nu doar pentru prietenii si simpatizantii nostri (ca tot vin alegerile duminica). Marturisim ca lipsa unui adevarat feed-back ne-a opintit o vreme.

Blogul nu va intra in vacanta, la fel cum nici campania nu se va opri aici. Incercam sa rebranduim blogul si sa venim cu alte idei care ne-ar putea fac eviata mai usoara.

Ne-am gandit sa facem chiar un format de emisiune scurt despre regulile de bun simt la metrou, insa oare vom avea rating? putem chiar sa sa scriem o carte, dar apoi, cine o sa o cumpere? navestistii?

Aventura metrouluigreu continua, in curand, cu viata de la metrou, pana atunci, cautati BOUL, el va va calauzi.

16 comentarii:

sarah0815 spunea...

Intr-adevar, Boul este prezent, o constanta reamintire a faptului ca bunul simt tebuie pastrat si in subteran si ma bucura nespus faptul asta. Insa, nu toti par sa aiba vreun proces de constiinta cand se protzapesc pe partea care nu trebuie a scarii rulante, ori asculta muzica tare la telefon..ori nu-si schimba hainele cu secolele...initiativele voastre au fost mereu laudabile, toti vrem sa circulam in ordine si civilizat pe sub oras, dar unora ar trebui sa le dai cu o bata in cap!

Delia spunea...

marturisesc ca si mie mi-au trecut prin cap ganduri batause, mai ales atunci cu patania mea; insa n-are rost sa ne consumam chiar asa; pe prost il atingi mai usor cu o vorba care doare, decat cu bata..cred.
deci tu crezi ca daca am scoate o carte, tot nu ne-am atunge scopul?

Kates spunea...

la cat se citeste in zilele noastre...nu cred ca o carte e o idee buna. pentru publicul roman, mai degraba o aparitie in libertatea sau click...

Lady Io spunea...

Nu prea imi imaginez un mitocan care scuipa pe jos sau te imbranceste pe scara rulanta cu o carte in mana, invatand constiincios cum trebuie sa se poarte. Si mi-e teama ca nici cu o vorba nu-l atingi. Cartea si blogul il citesc cei care sunt deja de acord cu ideile astea.

Zadkielix spunea...

Este chiar o buna idee!
LA CAT SE CITESTE, se scuipa sau pur si simplu le "arde" de orice altceva ce numai niste minti virusate ar concepe IN ZIUA DE AZI, CRED ca ar prinde foarte bine aceasta initiativa...
Idea cu emisiunea in metrou e de-a dreptul geniala...Si asa, pana acum numai fete suave si total"aerisite" poti gasi cand calatoresti, fie ale unora suparati \9cu motive pe viata\0, fie ale gardienilor...
p.s Admir acest blog!

Dedi spunea...

multumim tuturor pt feedback. Se pare ca noi doi suntem cam visatori,daca mai credem in carti. Hiihihi
Orcum, daca e sa fie carte, n-ar fi o carte cu reguli...ar fi cu totul altceva, total nefolositor pt boii de toate zilele.

Anonim spunea...

Treaba cu cartea sigur nu va merge. Eu propun sa faceti afise mari pe care sa scrie foarte mare ceva de genul: "CASTIGI", iar apoi mai mic, "un dram de bun simt si civilizatie daca ii respecti pe cei din jurul tau" sau ceva similar. Si mai jos reguli de comportament la metrou. Eu cred ca daca scrie mare cuvantul CASTIGI sau ceva similar poate atrage atentia celor care nu sunt interesati sa citeasca astfel de afise. Textul il puteti face voi cum vreti, este doar o propunere.
Spor la treaba si va sustin in continuare, desi nu va scri prea des.

delia spunea...

misto ideile. cui ii multumim? te bagi si tu la iesirea la bere?

Anonim spunea...

Nu trebuie sa multumesti nimanui. As fi fericta daca lumea si-ar schimba intr-adevar atitudinea. Numele meu este Elena, sunt colega de serviciu cu Dedi pe care il stiu din facultate. De iesirea la bere nu promit, trebuie sa discut cu sotul meu :). In schimb sustin campania voastra :D.

delia spunea...

multumim elena, ia-l si pe sot si hai la bere (inca n-am stabilit cand av fi dar va fi in curand).

Lady Io spunea...

Afisul cu "Castigi" mi se pare o idee geniala. Teama mi-e insa ca tot nu va ajunge mesajul la cei la care trebuie sa ajunga.

dedi spunea...

da, este foarte buna ideea cu "castigi". Elena, copyright-ul e al tau. ;) Daca folosim treaba vreodata, ai partea ta de bere. :)

Abia astept sa ne intalnim cu "activistii" metroulgreu la o bere. Sa sara ideile ca floricele de porumb din cratitza si sa ne dam energie unul altuia.

taifar spunea...

Pot sa va spun ca am vazut zilele trecute pe scara rulanta o coloana ordonata de pasageri care stationau pe partea dreapta. Ce-i drept pasagerii erau tineri, iar ordinea era intrerupta de o bovina ceva mai in varsta. Si ei sunt ai nostri. Tre' sa avem un pic de rabdare. Dar in principiu pe stanga era liber. Merita o poza. Deci se poate.

Dedi spunea...

Asta zic si eu ca se poate! Am observat si eu din goana bicicletei ca e mult mai bine pe scari. Cel mai probabil nu avem nici un merit, dar ma bucur sa vad ca oamenii se schimba.
yeah!

Anonim spunea...

A, in sfarsit ajung si eu in zona, sa las un pic de feedback despre aceasta campanie.

Campanie de educare / informare asupra traficului optim in subteran ? Excelent :D

"Educa Animalul din tine" ? Ba pe mata, si/sau animalul din ea.

Circul exemplar cu metroul, ma simt si eu amuzat sau frustrat ca toti ceilalti cand mai vad ca unii nu patrund faza cu asteptatul langa usi, etc etc, dar iata ca o vita s-a catarat acum sus de tot pe acele ecrane, si campania cu animalul imi aminteste zilnic de faptul ca vreo proasta se crede mai educata si desteapta ca noi toti, asa in comun. Well fuck you.

Campania ta contribuie masiv la animalizarea din metrou, si poate crezi ca te afli mult sub cocalarii de subteran, insa de unde ma uit eu, mi se pare ca rumegati aceleasi furaje, din aceeasi iesle. Pofta buna.

Dedi spunea...

ma tot gandesc sa fac si o campanie de epurare a internetului de "mascatii de blog" care stau slab la capitolul cojones. apreciez feedback-ul negativ, dar jignirile mi se par cam de cacao. macar sa jignim inteligent.
noapte buna la masa!