luni, 26 ianuarie 2009

Drept la replica si nu reinventarea rotii

Acest post este dedicat celor care au trimis scrisori pe adresa ziarului Compact, referindu-se la obiectul metrouluigreu. Le multumim pentru atentie insa ne simtim obligati sa ne explicam, ca nu ne doare mana la scris.


Nu suntem desteptii pamantului, cu atat mai putin ai subteranului, nu reinventam roata, nu vrem sa schimbam magistralele sau chiar conducerea Metrorex. Ba chiar suntem inculti, necizelati, cu studii abandonate unii, cu pasiuni dezlanate, altii. Insa la capitolul civilizare si gura mare, stam bine. Recunosc cu mana pe inima ca mancam cu gura inchisa, spunem sarumana si multumesc si nu ne inghesuim ca vitele la metrou.
Si nu, nu avem nimic cu metroul, il iubim chiar si suntem fani declarati pentru ca ne duce cumintel la serviciile noastre, de unde ne luam painea si cele trebuincioase. Ca mai avem ceva de comentat cu paznicii, conductorii, doamnele de la case, eh...nu suntem perfecti, dar nici ei.
Scopul acestui exercitiu blogosferic este sa indemnam la civilizare si responsabiltate. La grija celui de langa tine. La confortul nostru psihic de fiecare dimineata, zi si seara. La buna credinta.

NU DORIM SA SCHIMBAM METROUL CI COMPORTAMENTUL OAMENILOR DIN EL.

Daca am instigat vreodata la violenta si injurii, ne cerem scuze. Insa nu ne cerem scuze pentru ca am atras atentia asupra unor lucruri pe care fiecare dintre noi le-am observat, intr-un mod placut si delicat. O sa ne continuam misiunea in acelasi mod, insa cu rezultate palpabile, speram noi.

Drum bun si civilizat!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Domnul respectiv se pare, daca nu cu singuranta, s-a regasit in caricatura mirobolanta pe care voi o aveti ca antimodel la operatiunea "Stai pe dreapta".
Cu alte cuvinte neputand sau nevrand sau nestiind sa puna un comentariui pe acest blog, "scriitorul" se inalta alaturi de mascota operatiunii pe acelasi soclu maret.

Anonim spunea...

:)

Anonim spunea...

Sunt coleg de munca cu Dedi (ma gasesti la IAO) si as vrea sa va urez multa bafta in campania vostra si poate ma includeti si pe mine atunci cand organizati "marsul vestelor reflectorizante".

Dedi spunea...

Salut Emil! TraiasCA COrporatia! :)

esti binevenit la masrh. Vom anunta si pe blog si in presa cand vom avea verde de la metrorex. Pana atunci..pumnii stransi! :)