joi, 11 decembrie 2008

sarbatorile la metrou

Imi amintesc cum de pe 1 decembrie apareau la metrou colindatorii cersetori. Ii uram cu totii (si nu cu sorcova) din toata inima pentru ca ne baraiau cu cantecele lor prost invatate o luna intreaga. Pe de alta parte erau amuzanti...cum stalceau ei cuvintele auzite din gura lui Hrusca la tarabele de casete...ehee...ce vremuri.

Acum la metrou e liniste (asta daca nu se bat niste cretini in vazul badigarzilor nesimtiti). Parca nu mai simt ca e sarbatoare...nu se mai intalnesc 3 pastori, nu te mai scoala nimeni din patutz sa iti dea un colacutz, nu mai auzi de steaua nimic (nici de echipa, nici de steaua sfanta)


Rugaminte: Mai tine minte cineva ce perle scoteau colindatorii cersetori? Eu as fi jurat ca stiu mii de stalciri din colindele lor...dar nu imi mai amintesc nimic-nimic. Hai, sa readucem Craciunul la metrou...la metroulgreu.
Sa colindati bine!

16 comentarii:

Night Elf spunea...

Hm! Eu imi aduc aminte de unul, destul de jegos si sigur retar... pardon, cu dizabilitati mintale. Cum intra, incepea sa faca niste matanii cu amplitudine si frecventa destul de mare, si canta ceva din care nu intelegeam nimic, decat "a rasarit" sau ceva de genul. Intra val vartej si iesea la fel de precipitat, cred ca nici nu observa ca nu-i dadea nimeni nimic. Strange...

Dedi spunea...

mi-am amintit eu una tare:
"Şi-am văzut şi PIATZA mamă
Pe care Maria o cheamă"

Night Elf spunea...

=)) =)) =))

Anonim spunea...

Mi-aduc aminte de aia cu :"Iata anul nou!", dar nu tin minte sa-i fi fazut decat in tramvai. Era un colind energic, sustinut alert de tamburine (din acelea bleu din tabla). "Era" fiinca nu l-am mai auzit de ani buni.

Anonim spunea...

Ei, lasa. Mai bine sa ne amintim cu placere colindele celor de la Inopia din LMC. Chiar asa, cum ar suna un colind metalist?

Anonim spunea...

pai eu ma gandesc asa:
"sabia vesela
ca un mar otravit
ca un par de lovit

hard as a rock
fast as a struck

tare ca metalul
iute ca pumnalul

mult distors si fericire!"

Anonim spunea...

eu am auzit ceva de genu:
"si la multi ani cu bine
pentru anii care vine"

Night Elf spunea...

Bai ma dispera astia ! Anul asta doar pe aia cu "Deshchide usa crestine" o baga baietii, si.. da, versiunea cu "anii care vine". O aud de cel putin doua ori la fiecare calatorie, pe fiecare tronson schimbat, deci fara exagerare, o aud de 8 ori pe zi ! Noroc ca mai am o saptamana si plec din Bucuresti !

Anonim spunea...

ba, da-o in...
unde ii mai auzi tu mai nicushor? in metrou? sau prin statii?

Anonim spunea...

Sa ne aducem aminte de mult lipsitul "Florile galben" care era schlager-ul unor vremuri trecute ale metroului...

Dedi spunea...

ahahahaha!!!!

coreeeect!

"iata anu' nou
s-a apropiat din cer"

Anonim spunea...

Scuze pt offtopic. Cand vedem si noi pozele de la concertul Inopia din Live Metal Club?

Anonim spunea...

nu-i bai. doar ca eu n-am fost la concert. in LMC am fost o singura data la concert coma, acum vreun an.... asa ca :).. n-am de unde poze. :)

dar de unde pana unde? poze de la concert?

Anonim spunea...

Ma gandeam ca a pasit cineva prin LMC si a facut poze pe acolo, am vazut cateva blitzuri semi si profesioniste. Si ca sa nu continui offtopic, am trait o senzatie unica in 32, cand un nene tuciuriu s-a urcat si a inceput sa bage ca adevaratu' colinde in ritm de manea la acordeon. Anyone experientze similare?

Anonim spunea...

Buna ziua, buna ziua
Sa treceti prin Dristor, la metrou zic, sa vedeti cum se sorcoveste mai nou. Doi copchii gingasi alearga populatia matinala cu sorcovitul. Si trosc, te trezesti cu o sorcova pe spinare ca sa nu cumva sa nu ii bagi in seama. Cred ca au impresia ca daca te "sorcova, veselablabla"-uit ti-e frica sa pleci fara sa scoti banu' ca, na, ai ghinion dupa...:))

ciuc spunea...

Era mai demult unu' care batea cu un bat (citeste batz) si striga "Sarbatori Fericite", parca. Mai degraba urla. Si nu prea il interesa daca ii dadea cineva ceva, ca era un pic dus. Eu il stiu de prin Gara de Nord, dar parca era si pe la metrou. Imi aduc aminte (desi e posibil ca memoria sa imi joace feste la varsta mea) ca de Craciun mai striga si "Paste Fericit". Ceea ce, na.. va dorim si dumneavoastra.