vineri, 7 noiembrie 2008

A inceput campania Metroul greu: lupta cu autoritatile

Mai avem un pic si putem declara deschisa campania Metroului Greu. N-avem inca un titlu oficial dar ne vom gandi zilele astea. Intre timp ne-am inmultit, suntem 4 cu initiala D, pe langa Dan a venit cu noi si Dorin, vecin de cartier cu noi:). Soarta.
Prima actiune se va numi "Stationati pe partea dreapta", pe 22 noiembrie, la metrou Unirii 2. Detaliile precise le vom da cu cateva zile inaintea actiunii si toti cei care ne-au sustinut aici si nu numai sunt invitati sa ni se alature.
Revenind la pregatirea actiunii, a trebuit sa obtinem o autorizatie de marsaluire pe scarile rulante, de la Primaria Generala, mai exact de la Registratura. Dupa ce ne-am facut temele, eu si cu Dan am purces sa depunem cererea plini de speranta si voie buna. Dupa ce ne-am exersat scrisul hieroglific intr-o cerere de mana, in care povesteam ce vrem si cum vrem, am ajuns la ghiseul de "raspunsuri" unde se "depuneau " cererile. Dar ce mai conta ilogica lucrurilor. Am depus si gata. Ni s-a dat o chitanta cu un nr. de inregistrare plus un nr. direct de telefon unde sa sunam peste 2 zile unde vom afla daca cererea s-a luat in discutie, ori ba. Incepe fierberea.
Redau mai jos dintr-un e-mail catre baieti, cum am aflat daca vom face sau nu evenimentul de pe 22.11. Lectura placuta si metrou usor.
am sunat la registratura sa cerem raspuns despre cerea noastra depusa miercuri. dan stie ca tipesa de miercuri ne-a dat un interior la care sa sunam direct.
buun..zis si facut. am sunat f hotarata: ajung in centrala, aia imi face leg catre 1104, raspunde una care imi zice ca am ninerit la Resurse Umane. deci nu e bun interiorul. cica sa sun mai bine la 1105!
sun din nou in centrala, cer la 1105....centralista imi zice ca nu e bine sa cer la 1105 ca nu ei sunt cei care..whatever....si imi face ea leg in alta parte, nu stiu unde. si suna, si suna, stau in tel astept ca proasta. mi se inchide.
ok, sun din nou acelasi parcurs. la fel...suuunnaaaaaaaaaaaaaaaaa, mi se da ton de ocupat.
peste jumate de ora sun din nou, la fel in centrala, si cer direct la 1105, fara prea multe explicatii. raspunde una ff ofuscata careia ii zic ca am o cereere, bla bla....mi-o reteaza ca cu cine vreau, ce vreau, urla la mine ca ce scrie pe chitanta.....io plina de spume urlu la ea ca m-am saturat de incompetente si ca vreau sa imi dea cineva ceva informatii.
ne potolim noi ca fetele, imi cere nr de inregistrare, gaseste cererea, zice ca da, e ok, o sa ne accepte evenimentul.
io, ff fericita, intreb cand sa venim sa platim taxa si sa ne dea autorizatioa.
ea zice triumfal: Sunati peste o sapt, cel mai bine vom sti atunci:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) si inchide la fel de triumfal telefonul!
deci, baieti, care are pumnul de calmante la indemana??? Pace!

3 comentarii:

Night Elf spunea...

Eu cred ca nu trebuie un pumn de calmante, ci un pumn. Punct. Unul bine plasat. As vrea sa pot lasa gluma la o parte dar am impresia ca a trai in Bucuresti (extrapoland, in Romania) este, in sine, o imensa gluma.

delia spunea...

e greu sa misti ceva si dc nu ai rabdare si nervi bine tintuiti, nu prea reusesti. vorba lui dorin, astia au training de mitocanie, n-ai ce sa le faci! speram ca putem conta pe tine pe 22.

Anonim spunea...

ahaaam... deci asa se face... multumesc.
si abia astept marele eveniment... dati de stire cu un afish ceva...
multa bafta! voi fi acolo!