joi, 16 octombrie 2008

Sa ne fie bine - cum sa intram si sa iesim din vagoane

De cate ori ati fost pusi in situatia de a nu putea iesi din vagonul de metrou? Vi se pare normal? NU! Dorinta imbecila de a intra primul si a de a sari pe un loc liber ii face pe multi sa navaleasca ca boii in vagoane.
Hoarda necivilizata nu stie ca o regula nescrisa de bun simt spune ca SE ASTEPTA COBORAREA CALATORILOR SI APOI SE URCA. Si nu se asteapta oricum, SE ASTEAPTA IN PARTILE LATERALE ALE USILOR. Mai sunt visatori pe care ii uita Dumnezeu in cadrul usii, care nu navalesc, dar care incurca.


Conculzie:
- asteptati golirea vagonului in lateralul usilor
- intrati cu viteza nici mare nici mica in vagon (viteza mare --> risc de a spulbera calatorii; viteza mica --> risc de a fi injurat de cei din spate)
- NICIODATA SA NU INCOMODATI PE CEI CARE COBOARA!

Coborare usoara!

5 comentarii:

Cristina spunea...

o alta discutie interesanta ar fi - pe ce parte a scarilor (normale) trebuie sa cobori/urci

e groaznic cand fiecare coboara pe partea pe care ii vine trenul si cand se intampla ca partea respectiva sa fie stanga , deci dreapta celor care urca

si uite asa cream noi insine aglomeratie pe scari...

Dia spunea...

"o regula nescrisa de bun simt spune ca SE ASTEPTA COBORAREA CALATORILOR SI APOI SE URCA."

Ştii ce e mai trist? Că e scrisă. Şi nu oricum, pe peroane, pe pereţii trenului, la reguli de conduită în subteran - sau, cel puţin, era...

Dedi spunea...

@cristina: macar sa invete lumea sa mearga pe scarile rulante...pana la scarile normale ne mananca sfintii
@Dia: e adevarat. e scrisa. dar dupa mine regulile scrise sunt mai "incalcabile". d'aia mi-o imaginez nescrisa...sa fie invatatata lumea de mica ca "nu e frumos sa faci asa". fara sa se intrebe de ce, fara sa stie ca exista un regulament. sa le fie reflex de bun simtz intrat in vene.
noi vom incerca nu sa scriem reguli CI SA LE DESENAM. poate asa vom invata cu totii ca "nu nu e frumos sa faci asa"..

sarah0815 spunea...

dar daca ar scrie undeva prin statiile de metrou cu litere de-o schioapa:"e imposibil sa urcati in tren daca nu-i lasati pe ceilalti sa coboare" oare s-ar destepta boii care te imping ca nemernicii sa te dea jos sau sa-ti prinzi piciorul intre vagon si peron, sa ti-l rupi???oare nu-i mai bine sa incepi sa dai din coate si sa-i busesti tu pe ceilalti atunci cand vezi ca te inghesuie? si nu-i aglomerat:D

Dedi spunea...

da! exista o solutie. trebuie tupeu amestecat cu furie (se obtine usor :) ).
deci: cand magarul disperat se impinge in tine, ii proptesti umarul USOR in gura. apoi incepi sa impingi CA SI CUM AI FI IMPINSA DE LA SPATE. Apoi te scuzi din suflet: "dar vai, ma scuzati, imi pare rau!!"
dupa gust, poti sa si zvacnesti din umar in timp ce te scuzi, asigurandu-te ca isi musca limba de tzaran de orash.