marți, 21 octombrie 2008

Muierisme subterane

Inutil sa mai spun ca in fiecare dimineata ma enervez la metrou. N-am mai postat nimic despre nervii zilnici pentru ca fiecare dintre voi trece prin acelasi decor. N-am pretentii de simt civic de la scolari, muncitori, body-guarzi, baieti cu cercel in ureche sau manelisti. N-are sens sa ma mai umplu de nervi cand ii vad ca scuipa, se imping, ma trag de par, tipa sau se sprijina pe mine. E ok. Dar am mari pretentii de la femei, fete, domnisoare, doamne in varsta. Indiferent de culoare si lungimea tocului. Ele ar trebui sa dea exemplu de bun simt. Am stat si-am observat timp de o saptamana comportamentul "muierilor de metrou" si am tras speranta ca ma insel. Sunt o feminista convinsa, apar femeile care alapteaza in public, slabiciunile efeminate si lipsa de aptitudini tehnice. Dar pana la muierisme in subteran. Nu mai tolerez femeile care se imping ca apucatele, pe cele care nu cedeaza loc suratelor gravide, pe cele care ma imping pe scarile normale si care care ocupa 2 trepte pe scarile rulante. Nu mai tolerez "mamele" care cred ca li se cuvine locul liber, accesul in metrou sau locul la randul de la patiserie. Nu mai tolerez fetitele de liceu care scuipa, fac baloane in urechile noastre, asculta muzica cu jumate de casca sau se imping cu geanta sclipicioasa. Nu mai tolerez doamnele cu tocuri si unghii mari si intepatoare. Sa facem o campanie si impotriva lor?

7 comentarii:

Dreachiu'mpielitzat spunea...

O astfel de campanie se face incepand de la prima ora de educatie instutionalizata. Si ma refer aici incepand de la gradinita teminand cu doctoratul.
Tu fiind de un anumit sex ai pretentii de la grupul social pe care il cunosti mai bine si in care te aflii. Insa comportamental suntem toti la fel. Tzarani de oras. Si daca cineva crede altceva sa isi cerceteze arborele genealogic.
Civilizatie cu frumosu nu s-a vazut pe nicaieri. Directiile societatii sunt date de Oameni(cu O mare) si trebuie respectate de cei cu "o" mic.
Firea animalica intotdeuna va triumfa in fata ratiunii cand nu este constransa sau pedepsita.
Va multumesc pentru atentie. La revedere.

Kates spunea...

Cu toata sinceritatea, desi ar fi o campanie bine intentionata, cred ca nu ar avea niciun efect. Dealtfel, majoritatea bucurestenilor se comporta astfel si nu numai la metrou, ci peste tot. Nu degeaba se feresc cei din alte orase de bucuresteni...Eu ma intreb doar de ce am intrat in UE cand locul nostru nu e acolo, nici ca dezvoltare economica, dar nici ca mentalitate sau educatie. Destul de trist.

Unknown spunea...

Mare dreptate ai sa fii ofuscata.
Eu am aceleasi pretentii de la femei...ca ele sunt civilizate intr-o tara de la care nu mai ai nicio pretentie. Dar...

Delia spunea...

hei, ce-i cu tristetea si amarul asta? da, ma supar, injur, imi fac nervi in fiecare zi la metrou, pe strada, cand vad scuipati pe jos sau femei tzatze sau necivilizate. dar nu mi-am pierdut speranta ca se poate schimba ceva. nu schimbam tara, regulile, institutiile, ci incercam sa ne facem noua viata mai frumoasa si mai putin amara. nu stiu ce o sa iasa din campania asta insa macar am incercat si am tras un semnal de alarma. avem inca nevoie de ajutorul unor oameni mai mari decat noi care sa duca mesajul asta mai departe. si dc e nevoie sa ne dezbracam la metrou, ca raduleasca, de ce nu, o s-o facem si pe asta:)))).multumim pentru ecouri, ne fac bine!

sarah0815 spunea...

n-o sa se schimbe nimic, niciodata in comportamentul muieresc. Asta ni-i specia, astea ni-s obiceiurile. Da, si mie imi pare foarte rau si-mi vine sa le iau la pumni pe cele care se imbulzesc sa intre in tren chiar daca ma vad cu sacosele pline...pe cele care ma inteapa cu unghiile interminabile sau care miros a parfum ieftin de la chioscul din colt...iar cum la metrou mirosurile sunt mai pregnante..imaginati-va..

Mindful Being spunea...

aaa, nu ai mentionat: curatzatul in unghiile (lungi) de la mana stanga cu mana dreapta si lansarea murdariei obtinute pe o traiectorie in spatiu, scobitul in nas, ruptul pielitelor de la degete, storsul cosurilor... stiu cat de urat suna, dar pe mine m-au adus la disperare uneori :(

Anonim spunea...

Eu am vazut-o pe una, la Unirea1, cum isi storcea cosurile in oglinda aia mare din capatul peronului... Mai sunt si tutele care ramam ca vitele in dreptul usiilor si nu te lasa sa cobori... Pur si simplu le iau de umeri si le mut mai intr-o parte (fara a le brusca); tinand cont ca au creierul terci, nu vor realiza ca sunt mutate.