joi, 4 septembrie 2008

sa ne fie bine - cum sa asculti muzica in metrou

Cu totii ne indulcim calatoriile zilnice cu muzica. Ascultam melodii vesele in loc de cafea, triste, daca vrem sa mai dormim putin, unii asculta carti, etc. Mai sunt, desigur, multi care asculta doar scartaitul metroului sau fosnitul ziarelor.
Totul este de vis, pana cand apare "calatorus nesimtzitus" - specie de om de la coada evolutiei. "Nesimtzitus" vine cu telefonul mobil scump (cumparat in rate) si il da la maxim ca sa isi poarte discoteca cu el pretutindeni. Se asculta manele (in special), techno, filme facute de ei cu telefonul si multe altele. Noi suntem oameni usor iritabili dimineata si ca atare, in momentul aparitiei magarilor care dau muzica tare, ne intrebam unde sunt badigarzii sa ii stranga INCET de gat (sa se chinuie).
Asadar:
NU ascultati muzica fara casti!!!
Cu casti calitatea sunetului este net superioara, aveti ambele maini libere si puteti asculta ce vreti voi (fara a anuntza vagonul ca iti place muzica). Se poate da usor din cap si din varful piciorului pe ritm - dar nu prea tare ca lumea va va crede nebuni.
ATENTIE!
- la firul castilor - mi-a fost smuls din mufa de multe ori de gentzile doamnelor
- la cei care va vorbesc - sa nu vorbeasca singuri
- la anunturile din boxe - am ramas odata singur in vagon pt ca nu am auzit ca metroul se retrage din circulatie.

Auditzie placuta!

9 comentarii:

Mutirips spunea...

Completare !!!

Atentie la gume in par !!!
Daca ai plete si din casti se aude o muzica "deranjanta" pentru acei "calatorus nesimtzitus", ai toate sansele sa te trezesti cu un orbit in par... m-am chinuit 2 ore sa scot asa ceva din cap... fir cu fir.

Dedi spunea...

hahahaha!
problema e destul de delicata. se spune ca pana si castile deranjaza calatorii. dai muzica tare pentru ca nu auzi din cauza huruielii metroului. asta e rau pt ca ne afecteza timpanele. dar ma intreb...zgomotul metroului nu ne afecteaza timpanele?
si mai e ceva, in general castile ce se baga in urechi sunt de tip "open air" si pentru a nu zornai elibereaza sunetul si in afara urechii. in conditile date, chiar daca dai muzica incet tot se aude la vecini.....eu nu stiu ce sa MA_MAI fac!! :))
Poate daca ar purta toti mp3 playere.. :)

Dedi spunea...

si inca ceva. eu mai bat la tobe in timpii liberi, iar in metrou gasesc momentul oportun pt a exersa din picioare diverse ritmuri auzite in casti. deci ma batzai si vibrez k toti 'reacii. mi-a spus odata o femeie de langa mine sa nu mai dau din picioare ca simte ca e cutremur si innebuneste.
haha

delia spunea...

faza cu parul am patit-o si eu, mai la inceputuri asa ca ma alatur cauzei tale:).
pt dedi: repetatul din picioare, bete si gura se face la sala de repetitii, nu in casa, baie, pe prietena sau in metrou!

Dedi spunea...

da sa traitzi! :)

Mutirips spunea...

:)) asta mi-a placut :D

am auzit ca au inventat japonezii (logic.. tot ei) o pereche de casti care transmit vibratiile prin craniu direct la "ciocanel"... fara sa mai treaca prin timpan... si practic alea nu se aud decat daca le lipesti de craniu... de oase. cica in felul asta nu ii mai afecteaza pe cei din jur, si nu mai afecteaza deloc auzul... acum nu se stie ce alte efecte secundare are, nu mi se pare totusi sanatos ca ceva sa-ti vibreze pe craniu atata timp si cu diferite frecvente. Totusi se pare ca se compenseaza cu calitatea sunetului.

Mutirips spunea...

scuze ca postez din nou... dar uite la ce ma refeream

http://www.intomobile.com/2007/07/28/bone-conduction-headphones.html

Dreachiu'mpielitzat spunea...

RESPECT!
Pentru cel mai frumos si reusit articol de pana acum!
Dedi ie intr-adevar un artist.
:P pe toate planurile... cunoscute de mine :D

Keep on!!!

could spunea...

nu uitati nu bagati in seama pe cei in varsta si ascultati muzika