miercuri, 3 septembrie 2008

Doriti sa terminati articolul?

Emanuela a scris pe adresa redactiei :) povesti din subsol. Bravo pentru energie si umor!

"E cam asa: stai pe scaun si citesti ceva, orice, ziar, carte, nu conteaza. Vecinul tau isi arunca ochii insistent in ceea ce citesti tu, pentru mine un lucru absolut normal cand ai de mers aproximativ 3 minute intre statii si nu ai ce face. In clipa in care il observi ca se chinuie sa citeasca intorci putin pagina catre el ca sa poata citi omul mai bine si cand ai terminat pagina te intorci si il intrebi daca a terminat de citit. Reactiile sunt diferite in functie de "interlocutorul" tau : se fastaceste si mormaie un ceva indescifrabil , iti multumeste politicos si intoarce capul in alta parte, isi priveste insistent sireturile de la pantofi. Mie imi plac cel mai mult cei care iti spun sa mai lasi putin sa termine fraza. Poate sunt putin sadica, dar ma distrez de fiecare data pe tema asta.

Si inca ceva: era o perioada in care cunosteam intreg repertoriul aurolacilor. Se urca o pustoaica pregatita sa-si sustina "dizertatia" si in clipa cand deschide gura, impreuna cu un foarte bun prieten ne ridicam de pe scaun si incepem cu cea mai mare seriozitate sa cantam "noi suntem patru frati, mama n-avem...". Pustoaica a coborat la prima fara sa mai zica nimic si lumea a vrut sa ne dea bani...

O zi buna si calatorii usoare! "

Si mie mi s-a intamplat sa fiu intrebat daca am terminat pagina si am rosit bine zambind tembel. Am mai patit inca o chestie: un domn guraliv si fara stare mi-a cerut ziarul sa caute ceva in el. Apoi m-a intrebat daca poate sa il ia si sa imi dea banii....l-a luat fara sa ii cer bani. Cred acela a fost PRIMUL ZIAR GRATUIT LA METROU :)))

3 comentarii:

Anonim spunea...

ce caterinca zici ca sunteti elena si adrian georgescu...ai metroului..o sa ajungeti sa va certati pe blog..in rest....m..e pipera si voluntari

delia spunea...

mi-ar placea mie sa fiu elena georgescu dar de unde atat?! continuam asa in stilul nostru si dc e sa publicam si in evz anuntam:).

Anonim spunea...

Ei, e un pic egocentric sa presupui ca ai fi primul care a luat parte la o asemenea tranzactie... ;-)

Or fi rari oamenii altruisti, dar nu inexistenti o:-) ; iar metrou avem de zeci de ani, asa ca sunt sigur ca s-au mai intamplat de astea.