miercuri, 2 iulie 2008

sa ne fie bine - cum sa nu crapi de cald si inghesuiala

Azi am sa va spun despre cum sa stai in vagon ca sa nu crapi de cald si de inghesuiala.
Primul sfat este sa stai pe la mijlocul garniturii de metrou. Acolo e mai liber in general, pentru ca gloata tembelizata de ziarele seci pe care le savureaza nu gandeste si se opreste, firesc, imediat cum coboara de pe scari. Tot efectul de gloata speriata ca nu are timp sa coboare face ca spatiul din mijlocul sirului de scaune sa fie mai liber, iar bulucul nenorocit sa fie in dreptul usilor. In plus, in acesta zona sunt pe tavan doua sirururi de perforatii ale sistemului de "racorire" (ca racire nu prea e) - in verde in figura. In acelasi loc, sunt deobicei si bare de sprijin verticale, deci e bine si pt cei mai mici de statura care nu ajung la barele de sus.

Alt loc bun este, desigur, pe scaun (dar asta e un vis frumos). Acolo este cel mai bine ventilat - aerul venind ca o perdea prin dreptul geamurilor de sus in jos.

Se mai poate sta in spatiul inghesuit , dar ravnit pt ca sunt doi pereti de sprijin, din vecinatatea burdufurilor dintre vagoane.(ATENTIE la umarul pus din greseala pe semnalul de alarma!!!!!!)

Tot binisor ventilat este chiar in dreptul usilor, dar acolo e cam aglomerat.

Asa ca...drum bun! alegeti locul bun si astept impresii. Daca aveti si alte secrete, INSIST sa mi le trimieti pt a le publica.


vedere de sus a vagonului
- punctele rosii sunt barele de sprijin
- cu verde sunt "jeturile" de aer

7 comentarii:

Delia spunea...

iar eu confirm ca merge chiar si pentru ce mai mici dintre noi, adica scunzi:).

Anonim spunea...

Bine am venit si pe acest blog creat de voi, :-P.

Am si eu cate ceva de adaugat cu privire la aparatele de aer conditionat -> acestea sunt in numar de doua si sunt amplasate in cele doua extremitati ale metroului, asa ca in momentul in care sunt f f f multe persoane in metrou este ideal sa alegi un loc cat mai aproape de unua din cele doua extremitati. Astfel vei avea parte de putin mai mult aer, normal conditionat.

Din surse la fel de sigure va pot spune ca exista in "proiect" montarea unor geamuri ce se vor putea deschide in momentul in care aparatele nu mai fac fata (iar asta se va intampla din ce in ce mai des.

Pana data viitoare, sa ne VEDEM cu bine.

Dedi spunea...

Bine ai venit!

Oau! Avem oameni in interior? :) Mersi de info. Abia stept geamurile ce se vor deschide (dar care banuiesc ca vor ramane inchise pt ca de fiecare data cate o femeie sensibila a facut "raze la cap" si nu suporta. :)

Anonim spunea...

....eh... as zice ca.. in fine.. sunt salvati toti cei care nu au unde sa arunce un servetel, o cartela, sau... haoleo.. puradelu'..(in caz ca vor fi geamuri ce se pot deschide)
:))

Anonim spunea...

Am patit-o si eu o data cu semnalu. Nu era chiar aglomerat si mi-am permis sa stau cu ghiozdanul in spate in locul ande e semnalu. M-am trezit la un moment dat ca intre statii ma roaga cineva sa comunic motivul pentru care am actionat semnalul de alarma.

Anonim spunea...

...prin difuzorul din spatele meu.

Dedi spunea...

eu am vazut o chestie mai tare. cu un tigan fara dinti in gura. care era beat mort si zicea:
- fac ce vreau eu, bing! si apasa pe buton.
l-au ingnorat cat l-au ingnorat betii, pana cand s-a sesizat un conductor. la care tiganu:
- taci ba din gura ca va stiu pe toti! ding!