miercuri, 23 iulie 2008

sa ne fie bine - cum sa mergem pe scarile rulante

Au aparut acum cativa ni pe scarile rulante niste stick-ere cu urme de pasi. Ele ne ziceau ca se stationeaza pe partea dreapta, iar pe partea stanga se urca.
E simplu deci:
- somul dulce pe dreapta si
- tineri si nelinistiti-grabiti pe stanga.
Plus-uri:
- daca te grabesti poti depasi gloata adormita
- se creeaza un spatiu de somn si lene (un fel de dormitor) pe dreapta, unde nu esti deranjat decat de capatul scarilor
- nu este imbulzeala pe scara, deci paradisul hotzilor de buzunar dispare
- se poate respira pe scara
Minus-uri:
- nu stiu

Initial, la noi nu se cunostea decat metoda calcarii in picioare pe scara, metoda mostenita de la eternele cozi pe 4 randuri la diverse alimente. De curand unii calatori au inteles ca e mai bine sa stationeze pe o singura parte, dar se mai gaseste cate un neghiob care n-are idee ca burta lui nu are de ce sa doarma pe stanga.Si adoarme acolo. Vin si oamenii grabiti in urma lui, care neavand pe unde urca adorm si ei linistiti (atentie! calatorii adorm foarte repede, chiar daca aparent dau semne de vitalitate). In acest moment scara e blocata si noi (cei mai impatimiti cu viteza la metrou) ardem ne nervi din cauza cretinului nepasator.
Ce e de facut? Sa injuram cu obida in gand daca suntem prea departe de "spargatorul de scari", iar daca suntem chiar in spatele lui putem sa il batem usor pe umar si sa ii spunem pardon. In general e de ajuns. Haladitul se va retrage din calea noastra iar traficul pe stanga isi revine inviorat la normal.

6 comentarii:

Mutirips spunea...

Sunt dezgustat de oamenii care stau pe partea stanga... cat de neatent sa fii, ca sa CITESTI ca scrie la capatul scarii "STATIONATI PE PARTEA DREAPTA!"... Am obiceiul sa ma iau la intrecere cu altii calatori grabiti, si imi zmulg parul din cap pana raman fara (si am destul!) cand o iau pe rulanta si doarme cate unul pe stanga!!!

Dedi spunea...

Nu te descuraja. Daca e singur e vulnerabil. :) Un "pardon" deschide si marea!

Anonim spunea...

intr-adevar, cuvantul e magic.
am gasit o data, totusi, dificil sa nu stationez pe partea stanga cand eram cu pretena de mana. stiu, trebuia sa fi stat in spatele ei. dar aveam ceva de vorbit si ori e aiurea sa porti o discutie cand interlocutorul e cu spatele la tine, ori e aiurea sa stai intors cu spatele, chiar si numai cu capul, pe scara rulanta.

Anonim spunea...

Eu am vazut cu ochii miei la Viena cum se "calcau oamenii in picioare" ca sa stationeze pe dreapta. Grabitii mergeau frumos pe stanga. Toate bune si frumoase. Dar na, iarna nu-i ca vara.

Anonim spunea...

si-n paris asemenea. n-am intalnit nici un ametit adormit pe partea stanga.
sunt unii care stau pe stanga chiar daca pe dreapta e liber. Ma enerveaza si astia si atunci ii cadorisesc tot cu "pardon". Foarte multi ma privesc siderati si imi spun sa-i ocolesc prin dreapta...

Delia spunea...

da..niste idioti. adevarul e ca si mie mi-e jena sa le spun de la obraz sa nu mai blocheze scara rulanta. deocamdata, de rusinea lor, ma limitez doar la priviri urate si "amenintatoare".