marți, 8 iulie 2008

sa ne fie bine - cum sa iti faci loc citit si de respirat pe scaun

Ca tot ne-a scris Ioan despre cititul in metrou am sa va dau un sfat cam la limita bunului simt, dar totusi practic, pt ca avem nevoie de amestecul repirabil numit "aer" si cand stam pe scaun.



Si eu citesc cam 90% in metrou. Este absolut extraordinar. Ma concentrez foarte bine si imi comprim astfel timpul de mers cu metroul - mereu ma mir "deja unirii??? tocmai in mijlocul actiunii??? damn!".



Cel mai bun citit este pe scaun. Dar apare o problema: gloata se ingesuie peste tot, isi strecoara papornitzele printre picioarele mele, si isi impinge odata cu leganatul vagonului organele intime spre fata mea schimonostita, imi fura lumina cu ziarele de doi bani intinse pe zeci de metri.


Asa ca am gasit solutia:

- in statia unde se urca multa lume trebuie sa cititi cu coatele pe genunchi, aplecat cat mai in fata. Omushoriii se vor aseza cumintzi (putin contrariati de pozitia exagerata) in jurul vostru.

- asteptati maxim o statie de metrou, dupa care va puteti relua pozitia normala. De acum in colo oitzele adormite isi vor pastra pozitia initiala ca si cand ati fi tot pe coate. Astfel se creaza un spatiu pentru respirat si pentru iluminatul cartii. (in garniturile vechi de metrou lipsa luminii este o mare problema- acolo trebuie obligatoriu executat exercitiul de mai sus)

Drum bun si lectura placuta!

4 comentarii:

Laura spunea...

hah, asta e ca un experiment psihologic.. si-mi aduce aminte ceva ce am auzit despre purici: se pare ca daca ii tii intr-un borcan cu capacul pus si se obisnuiesc sa sara pana la o anumita inaltime, continua sa faca asta si dupa ce scoti capacul.
dar parca e trist, cumva..

delia spunea...

sa stii ca metroul este in sine un experiment psihologic. ti se testeaza nervii de numa numa:).

Alex spunea...

Cand nu gasesti un loc pe scaun, ca sa poti citi in picioare, cel mai bine este sa cauti pe cineva care nu citeste jos. In metrourile vechi erau bune locurile din spate, de langa cele 2 scaune, intre scaune si geam. Acolo puteai citi linistit. In metrourile noi in schimb, cel mai bun loc mi se pare langa bara de pe mijlocul scaunelor, in fata unuia care nu citeste (ca sa nu ii iei lumina) :)).

Anonim spunea...

In Bombardierele noi prefer langa burduf, vis-a-vis de semnalul de alarma ca sa nu am nici o sansa sa fiu dezechilibrat si aruncat din greseala in el. :-)