marți, 1 iulie 2008

sa ne fie bine - cum sa incapi in metroul plin

M-am saturat sa raman cu fata lunga cand pleca metroul din statie si eu sa raman ca boul pe peron pt ca n-am incaput in el. Asa ca am deschis ochii si am gasit raspunsul:


- cel mai important lucru: tineti minte unde se opreste usa pe care va urcati deobicei. Daca ati ajuns intre usi, ati pierdut tot - mai pierdeti intre 2 si 15 min de asteptare.


- dupa ce ati inregistrat pozitia exacta a usilor, plasati-va in asteptarea trenului la marginea peronului. (e simplu si asta nu inseamna sa depasiti linia)

- acum urmeaza o faza de finetze :) : e important sa va gasiti exact mijlocul celor doua usi inainte ca acestea sa se deschida. gloata se va imbulzi in spatele vostru. Usile se deschid si cei din interior trebuie sa coboare. Pentru a facilita acest lucru trebuie sa faceti un pas la stanga sau la dreapta, in felul asta impingand (fara a-i atinge) pe cei din spatele vostru. Acum s-a facut loc pt coborare, si metroul se goleste. Asteptati sa iasa toti si apoi intrati (primul sau macar printre primii) in vagon.

In episodul viitor voi explica cum sa va asezati sa nu va fie cald si sa nu va inghesuie lumea.

Atentie! in toate manevrele astea SA NU LIPSEASCA BUNUL SIMT SI POLITETZEA! Nu bruscati, nu calcati, nu impingeti! Si intotdeauna: LASATI CALATORII SA COBOARE PRIMII, apoi va urcati. In felul asta nu doar ca sunteti civilizat, dar va puteti orienta mai bine in a va alege locul de chin pentru calatorie.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Stiu eu!...stiu eu!...care este ala locul ...LA USA! Eu stau cu spatele la totzi si ii IGNOR cu castile in urechi...nu ma uit decat la mine in geam....ies frumos la statzie...aer...frumos ....relaxant.....apoi iar imi fac intrarea....si iar ii IGNOR pe totzi. Foarte tare e ca nu aud ce tampenii discuta oamenii ca sa nu ma enervez si nici nu ma uit la ei....get it???

Delia spunea...

da mona, ai gasit reteta fericirii in metrou. adevarul e ca asta e scaparea, castile te salveaza de poluare fonica dar si de mirosuri, ca nu te concentrezi la ele. sa dam casti si muzica la toata lumea..si la doamna in fund, acolo!