marți, 1 iulie 2008

De inceput

Suntem 2 traseisti cu metroul, zilnic ne deplasam de voie si de nevoie catre cele trebuincioase. Si tot in 2 am ajuns la concluzia ca e cel mai bun mijloc de transport dar nu si cel mai confortabil. O fi metroul eficient dar nu relaxant. Si fiindca ne-am saturat sa ne enervam in fiecare dimineata la, in si despre metrou iar varianta cu psihiatrul e un pic costisitoare, am decis sa ne bagam picioarele in Metrorex si sa facem un blog.

In niciun caz nu va fi un blog utilitar despre trasee, statii, vatmani sau sindicatul de la Metrorex.

Insa cu siguranta va fi un jurnal cu retete despre cum sa nu te enervezi cand stai ca prostul pe peron sau chiar in tren, despre oamenii care calatoresc zilnic si carora li se citeste pe fata amaraciunea, despre noi toti si pataniile noastre.

Speram ca acest blog cu iz de pamflet sa fie locul vostru de defulare zilnica, daca pe Metrorex nu putem sa facem nimic!

ca sa fie clar: Incurajam mijloacele de transport in comun cu toata puterea , dar descurajam comportamentul regiilor de transport, al primariilor, al conductorilor, al ascultatorilor de manele pe speaker, al celor care dau buzna la urcare in tren, al casieritzelor care stiu doar sa bata cu cheia in gemul custii de sticla.

Drum bun!

4 comentarii:

Tudorita Soldanescu spunea...

Eu nu merg cu metroul dar azi am facut o exceptie. Si da, am mers cu metroul. Ca sa constat ce? Ca suntem complet necivilizati!!!
Descurajez mai presus de orice modul complet necivilizat al calatorilor, intre ei, de a folosi metroul.
metrorexul pleaca de la premisa (si rau face!)ca noi avem bun-simt si de aceea nu ne dau cartelele de acces cu instructiuni de folosire (nu putem sa spunem ca desi necivilizati, nu stim sa citim, ca la metrou tre sa stii citi daca vrea sa nimeresti magistrala, statia, iesirea etc.).
Ei, noi, romanasii, cam avem nevoie, ca ne lasam bunul-simt pe scara blocului, sau oriunde altundeva, numai cu noi in mijloacele de transport in comun nu-l luam.
De autobuz-isti nu mai spun nimic, dar zau ca de la metro-isti aveam pretentii.

Laura spunea...

felicitări pentru noul blog. :)
eu nu merg prea des cu metorul, și când merg nu e oră de vârf, câteodată am și loc să stau jos. dar am și eu un păs.. că românii nu știu să circule pe scările rulante. I get sooo mad când îi văd cum stau unul lângă altul pe aceeași treaptă... grrrrr..

Dedi spunea...

Bine ati venit! :)
@ tudoritza - ai rabdare ca se va schimba, doar am facut blog,nu? :)))
@laura - ai rabdare ca vom face un toturial de mers cu scara rulanta.

delia spunea...

@ laura- multumim, sa stii ca ne documentam serios pt acest blog, nu vrem sa dam informatii eronate dar vrem sa ne si distram oleaca.

@tudorita: despre bunul simt in general am material cat pentru 5 bloguri, stay tunned!